Konak Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantılarının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirilen mecliste 2015 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Oylama öncesi yönetmelik gereği Başkan Pekdaş, meclis başkanlığı kürsüsünü Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Karadağ’a bırakarak, meclis üyesi sandalyesine oturdu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) meclis grubunun Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmesinin ardından söz alan Başkan Pekdaş, halkın vergileriyle oluşan belediye bütçesinin harcanmasında tasarrufu ön planda tuttuklarını belirterek, “150 yıllık tarihi olan bir belediyeyiz. 2 bin 500’den fazla tescilli yapının olduğu bir bölgeyiz ve çok sayıda tarihi zenginliğimiz var. Konak birçok sorunu içinde barındıran bir kent. Esas işimiz tamirat, tadilat, yenilemek, korumak ve güzelleştirmek. Meclisimizin belirlediği bütçeyi kullanarak iş yapıyoruz. Halkın bütçesi ile görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bütçeyi de şeffaf ve hesap verilebilir şekilde harcadık. 2009 yılında 9 milyon 800 bin lira olan temsil ve ağırlama giderlerini geçtiğimiz yıl 3 milyon 800 bin liraya kadar düşürdük. Bizimle birlikte çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Bütçeyi belirleyen meclisimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MECLİSİ TERK ETTİLER

Meclis oturumunda söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı, Konak Kent Konseyi’nin yaptığı etkinliklerin bütçesinin Özel Kalem Müdürlüğü’nden karşılanmasına yönelik eleştirilerde bulundu. Şanlı’nın bu eleştirilerine aynı zamanda Konak Kent Konseyi Başkanı da olan CHP Meclis üyesi Hamit Mumcu söz alarak, Kent Konseylerinin harcamalarının yasa gereği belediyelerin özel kalem müdürlükleri tarafından karşılandığını dile getirdi. Mumcu, 2015 yılında Konak Kent Konseyi olarak 10 etkinlik planladıklarını ancak bölgedeki ‘kirli savaş’ yüzünden 5 etkinlik yapabildiklerini söyledi. Mumcu’nun bu sözüne tepki gösteren ve tartışmayı sürdüren AKP Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı, Mumcu’nun sözünü geri almamasını gerekçe göstererek AKP’li diğer meclis üyeleri ile birlikte meclis oturumunu terk etti.

KILIÇDAROĞLU ÖRNEĞİ

AKP’li üyelerin meclis salonunda çıkışı sırasında söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Son günlerde polemik yaratmak arzusu ve lafları çarpıtarak siyasi gündemde yeni algılar yaratmak modası atağa kalkmıştır. Bu davranışta bu modanın devamıdır. Bölgemizde bir savaş vardır. Suriye’de savaş vardır. Bugün Kilis şehrimize Suriye’den atılan bombalarla bir katliam yaşatılmak istenmiştir.  Halklar arasında çıkartılmak istenen bu savaş tabi ki kirli bir savaştır. Orada yaşanan göçlerle hem ülkemiz hem de Avrupa büyük bir tehdit altındadır. Sürekli sahte gündemler oluşturulmaktadır. Suriye’de, Irak’ta ve bölgemizde yaşanan bu savaşın en büyük mağduru olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bunu ifade etmek gereklidir. Sözleri çarpıtarak, başka anlamlar çıkarmaya çalışmak Genel Başkanımıza yapılan saldırının benzeri bir saldırıdır. Konuyu bu kadar çok çarpıtarak, algılar yaratarak ‘politikayı belirleyeceğiz’ demek, demokrasiye de zarar verir, hukuk devletine de zarar verir. Bugün ülkemizin yaşadığı sıkıntıların temeli de bu çarpıtmalardan kaynaklanmaktadır” dedi. Konak Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis oturumu 2015 yılı faaliyet raporunun oylanarak kabul edilmesiyle sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi