Konak Belediyesi, bir yandan kent içinde azalan yeşil alanlara yeni eklemeler yaparken, biryandan da mevcut park ve yeşil alanları küçük dokunuşlarla daha da güzelleştiriyor. Periyodik olarak ağaç, çalı ve mevsimlik bitki dikilirken, çocuklar için yeni oyun alanları ve spor yapmak isteyen vatandaşlar için de spor aletleri kuruluyor. Yapılan küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaşanıyor.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hedeflerinin Konak'ı daha yeşil bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyledi. İzmir'in merkezi olan Konak'ta yeşil alan azlığını gidermek için çalıştıklarını dile getiren Pekdaş, bu nedenle önceliği mevcut park ve yeşil alanları koruyarak zenginleştirmeye verdiklerinin söyledi. Pekdaş, “Ekiplerimiz ilçemizdeki en küçük yeşil alanın bile bakımını düzenli olarak yapıyor. En iyi şekilde korumaya ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Ben insanüstü bir çaba ortaya koyan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi parklarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum. El birliğiyle bu güzellikleri koruyalım ve çocuklarımıza daha yeşil bir çevre bırakalım" diye konuştu.

KADİFEKALE'DE ÜRETİLİYOR

Konak Belediyesi'nin park ve yeşil alanlara dikimi gerçekleştirilen bitkiler de belediyenin Kadifekale'deki 11 bin metrekarelik fidanlığından temin ediliyor. Fidanlıkta kendi üretilen bitkilerin yanı sıra üretici kooperatiflerden alınan bitkilerde yer alıyor. Park ve yeşil alanların ihtiyacına göre fidan, mevsimlik çiçek dikimlerini buradan gerçekleştiriliyor.

Ayrıca fidanlığın içindeki atölyelerde de bank, çöp kovası, pergole ve korkuluk gibi malzemelerin imalatı ve montajı da yapılıyor. Parklardaki çocuk oyun aletleri ve dış mekan spor aletlerinin tamiratlarını da yine bu atölyelerden karşılanıyor.

Editör: Haber Merkezi