Merkezde vitray, resim, fotoğrafçılık, bağlama, satranç, gitar, dans, heykel, bale, koro, seramik, çini, koro, tiyatro ve güzel sanatlar fakültesine hazırlık kurslarına 7'den 70'e her yaştan 2 bin 804 kursiyer katılıyor. 2016-2017 yılı kurs döneminde Güzelyalı Kültür Merkezi'ndeki kurslardan sadece Konak İlçesinden değil, başka ilçelerden gelen vatandaşlar da faydalanıyor.

Yetişkinlerin dans, resim, koro ve bağlama kurslarına büyük ilgi gösterdiğini belirten yetkililer, "Emeklilik sonrası pek çok vatandaş vaktini değerlendirmek ve ertelediği hobilerine zaman ayırmak için kurslara geliyor. Kimi kursiyer hiç farkında olmadığı bir yeteneğini keşfediyor, kimisi de var olan yeteneğini parlatıyor. Yeni dönem çalışmalarını sürdüren kursiyerler yılsonunda düzenlenecek sergi ve gösterilerle kazandıkları yetenekleri İzmirlilerle paylaşacak" dedi.

DOSTLUKLAR KURULUYOR
Güzelyalı Kültür Merkezi'ndeki kurslar sayesinde keyifli vakit geçirdiklerini dile getiren kursiyerler hem yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurduklarını hem de kurslar sayesinde bir nevi terapi gördüklerini söyledi. Kendilerine sağlanan imkanlardan ötürü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür eden kursiyerler, kursların gelecek yıllarda da sürmesini diledi.

Editör: Haber Merkezi