Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın maçına taraftar olarak katılan Konak Mülteci Meclisi üyeleri ve Suriyeli mülteciler, ırkçı söylemlere karşı barış ve kardeşlik mesajları verdi. 

Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, bugün oynanan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı ile Antalya Döşemealtı Belediyespor takımının maçına İzmir'de yaşayan mültecileri götürdü.  Kadın ve çocukların sayıca fazla olduğu 100 civarı Suriyeli mülteci Konak Belediyesi'nin sağladığı otobüslerle stada taşındı. 

Kent Konseyi Mülteci Meclisi imzalı "Savaşlara Hayır, Yaşasın Spor Kardeşliği" yazılı pankart maç başlamadan saha içine asıldı. Maç başladıktan sonra da Suriyeli Mülteci kadınlar beraberlerinde getirdikleri İzmir'de Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği yazılı pankartlarını tribünlere astı.

Tribünde yer alan sporcuların yakınları ve diğer izleyiciler ile birlikte Konak lehine sloganlar atan Suriyeliler kazanılan 3 golle coştular, tribünü de coşturdular. Maç bitiminde saha içine girerek Konak Belediyespor kadın sporcuları ve teknik heyetiyle ve pankartlarıyla fotoğraf çektiren Kent Konseyi başkanı ve yöneticileri, Mülteci Meclisi Başkanı ve Spor Çalışma Grubu üyeleri ve Suriyeli mülteciler bir sonraki maçta buluşmak için sözleştiler. 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Sporun birleştirici gücüne inanan, sporu ırkçılığa, ötekileştirmeye karşı dayanışmayı büyütmenin bir aracı olarak gören Kent Konseyi Mülteci Meclisi Spor Çalışma Grubu bundan sonra da benzer organizasyonlar yapacağını ifade etti. Mülteci Meclisi Spor Çalışma Grubu, mültecilerin kent yaşamına entegrasyonuna sporla katkı sunmak için önümüzdeki süreçte mülteciler ve spor paneli, film gösterimleri, Wings For Life World Run Organizasyonu için mülteci koşu takımı kurulması, futbol turnuvası düzenlenmesi, 23 Nisan'da çocuk şenliği yapılması, Bornova Buz Pisti'nde Suriyeli mülteci çocuklarla etkinlik ayılması gibi bir dizi çalışma yürüteceğini bilgisini verdi. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi