Konak Belediyesi, kurslara katılan miniklerin ihtiyaç duyduğu spor malzemelerini de ücretsiz karşılıyor. Formadan topa kadar gerek duyulan her türlü spor malzemesi kurs gören öğrencilere armağan ediliyor. Bugüne kadar ilçe genelindeki okullarda spor yapan toplam 4 bin 200 öğrenciye spor malzemesi yardımı yapıldı.

Konak Belediyesi’nin spor okullarında eğitim gören kursiyerler için yapılan malzeme yardımından son olarak Karataş semtinde bulunan Hakimiyet-i Milliye İlkokulu öğrencileri faydalandı. Açılan ücretsiz spor okulunda kurs gören 110 minik öğrenciye Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından formanın yanı sıra futbol, basketbol ve voleybol topu ile atletizm malzemesi ücretsiz verildi. Okulun spor salonunda düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çocukların sporla büyümesi adına desteklerin süreceğini söyledi.

Çocuklara iyi bir yurttaş olmak için spor yapmanın önemli olduğunu anlatan Pekdaş, “Hayatı disiplinli yaşamak için spor yapmak gerekir. Sadece ders çalışarak iyi yurttaş, sorumlu yurttaş olmak mümkün değil. Disiplinli olmak, sağlıklı vücuda sahip olmak önemli. Bizler sizlerin mutlu bir geleceğiniz olsun istiyoruz. Spor, resim, müzik yapın. Derslerinize de çalışın. Türkiye için iyi bir eseriniz olsun istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin size ihtiyacı var. Siz geleceksiniz, siz iyi spor yapın, başarılı olun diye size spor malzemeleri getirdik" dedi. Okul Müdürü Yusuf Bilir de hem spor malzemeleri hem de okulun peyzaj düzenlemelerine yaptıkları katkılar için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek çiçek sundu.

Editör: Haber Merkezi