Gizem TABAN/İZ GAZETE- Konak Belediyesi ocak ayı olağan ikinci oturumu Konak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Konak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Gültepe Spor Tesislerine ‘Gültepe Atatürk Spor Tesisleri’ adının verilmesine ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Gültepe Spor Kompleksine Milli Halterci ‘Naim Süleymanoğlu’ isminin verilmesinin uygun bulunmaması tartışmaya neden oldu.

‘NAİM SÜLEYMANOĞLU’ TARTIŞMASI 

Gültepe Spor Kompleksine ‘Naim Süleymanoğlu’ isminin verilmemesi üzerine Cumhur İttifakı meclis üyelerinden, “Atatürk isminin verilmesine katılıyoruz ancak Naim Süleymanoğlu’nun ismi verilmek istenmediği için mi Atatürk öne sürüldü” minvalinde eleştiri geldi. Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının şu ana kadar Konak’ta hiçbir tesise verilmediğine dikkat çekerek eleştiriye tepki gösterdi. Başkan Batur ayrıca, Naim Süleymanoğlu isminin uygun bir yere verilmesi için adım atılacağını belirtti. 

‘HİÇBİR TESİSE VERİLMEMİŞ’

Eleştiriler üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Abdül Batur, “Biliyorsunuz, 2023 yılı Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü… Ancak İzmir’in kalbi olan Konak’ta Ulu Önderimiz, Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan bir belediye tesissi yok. Atatürk’ün isminin bir tesisimizde yaşatılmasına dair grubumuzla bir görüşe varmıştık” dedi. Bunun üzerine Cumhur İttifakı’ndan Naim Süleymanoğlu eleştirisi geldi. Başkan Batur eleştiriye tepki göstererek, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün isminin neden verildiğine dair açıklamaları yaptık. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına giriyoruz ama Konak’ta hiçbir tesise Atatürk ismi verilmemiş. İşi başka yere götürmenize gerek yok. Atatürk isminin konulması noktasında hemfikiriz. ‘Naim Süleymanoğlu ismini koymamak için Atatürk’ demek yanlış. Biz 100’üncü yılda Atatürk isminin Konak’ta bir tesiste yaşatılmasına karar verdik. Naim Süleymanoğlu Atatürk ile kıyaslanacak biri mi, kıyasa mı giriyoruz? Naim Süleymanoğlu adının da ismine yakışır bir yere verilmesi noktasında benim sözlü önergem var, bunun gündeme alınmasını ve komisyonlarda görüşülmesini oylarınıza sunuyorum” diye konuştu. Başkan Batur’un Naim Süleymanoğlu’nun isminin Konak’ta uygun bir yere verilmesine dair önergesi gündeme alındı.

Editör: Haber Merkezi