GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Konak Belediyesi Ekim ayı olağan birinci meclis birleşimi Konak Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Oturumda Başkan Batur Gültepe Bölgesi’nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm süreci hakkında dönemli açıklamalarda bulundu. Belediye bünyesinde çalışan KHK statüsündeki işçilerin sözleşme kapsamına alındığını meclisin bilgisine sunan Batur uzaktan eğitim sürecinde tableti, bilgisayarı olmayan çocuklar için yardım kampanyası başlattıklarını da ifade etti.

'NARLIDERE’DEKİ MODELİ BURADA DA UYGULAYACAĞIZ'

Gültepe’de yapılacak kentsel dönüşüm planlarına ve sürecine ilişkin konuşan Başkan Batur, “O bölgedeki 40 yıllık beklentiyi bu meclis başardı. Büyükşehir Belediyemizden de de oy birliğiyle geçti. Askı süresi doldu, planları indirdik. Bu süreçte askıyı mahalleye taşıdık; Toros ve Gültepe’de bulunan nikah salonlarımıza planları askıya çıkardık, belediyemizin web sayfasında da vatandaşlarımız planlarla ilgili bilgi sahibi olabildiler. Konak Belediyesi olarak Narlıdere’de uyguladığımız modeli burada da uygulamak için yola çıktık. Kolay değil ama elimizi taşın altına soktuk ve sokmaya da kararlıyız” dedi.

'BİLGİ KİRLİLİĞİNDEN ETKİLENMEYİN'

Kentsel Dönüşüm süreciyle ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirten Batur, belediyenin süreci şeffaf yöneteceğini vurguladı. Konaklı vatandaşlara seslenen Başkan Batur, “Çok fazla bilgi kirliliği var, ben şunu söylemek isterim; Biz bunu vatandaşlarımızla beraber yapacağız. Vatandaşın içinde olmadığı bir kentsel dönüşümün başarılı olduğunu daha hiç görmedim. Birlikte Konak anlayışı ile hareket edeceğiz. Bu süreç uzun soluklu. Bundan sonra 6 aylık bir süre parselasyon planları olacak. Asıl değerlendirme o zaman başlayacak. Vatandaşımız bilgi kirliliğinden etkileniyor, kimse etkilenmesin biz tek tek mahalleleri dolaşacağız. Ben kendim dolaşacağım, 14 mahallenin hemen hemen hepsinde bu bilgilendirmeyi yapacağız, zaten yapıyoruz da. Vatandaşlarımız bilgi kirliliğine kulaklarını tıkasın, belediye olarak vatandaşımızı şeffaf bir şekilde bilgilendireceğiz. Vatandaşımız rahat olsun. Bu süreci sabırla ve fikrileri alarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

'KHK’LI İŞÇİLER SÖZLEŞME KAPSAMINA ALINDI'

Belediye bünyesinde çalışan KHK statüsündeki 746 işçinin sözleşme kapsamında alındığını açıklayan Batur, “Belediyemizde KHK statüsünde 746 işçimiz var. 1 Temmuz’a kadar geçerliliği olan sözleşmeler vardı, biz 1 Temmuz’dan sonraki süreçte arkadaşlarımızı emekçiye olan bakış açımızla bundan sonra yapılacak sözleşme kapsamına aldık. Eşit işe eşit ücret olacak. Sözleşmeli ne alıyorsa onlar da aynısını alacak noktaya getirdik. İşçiye emeğe bakış açımız hakkı onlardan yana kullanacak şekildedir” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Pandemi nedeniyle online olan eğitim sürecinde bazı öğrencilerin tablet ve bilgisayara sahip olmadığı için eğitime katılamadığını hatırlatan Batur, ihtiyacı olan öğrenciler için yardım kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Batur şunları söyledi: “EBA’da bazı yerlerde çocuklarımızın özellikle tablet ve bilgisayar sıkıntısı gündemde. Ülke kamuoyu bu konuda duyarlı, herkes eksiği tamamlamaya çalışıyor. Konak Belediyesi olarak bugünden itibaren bu tür çocuklarımız için yardım kampanyasını başlattık. Bugün yeni tabletleri dağıtmaya başladık. Ben buradan Konaklı hemşerilerimize çağrıda bulunuyorum; eski tabletler, tamir edilmesi gereken bilgisayarları bize ulaştırırsanız tamiri ve eğitim alan, ihtiyacı olan çocuklarımıza ulaştırma noktasında biz yardımcı olacağız. Ne kadar gücümüz yeterse o kadar dağıtacağız. Böyle bir kampanyayı başlatıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi