Hamit Mumcu’nun güven tazelediği seçimde, konseyin yeni yürütme kurulu da belli oldu. Konak Belediyesi’nin Kültürpark Fuar Evlendirme Salonu’nda gerçekleşen seçime Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşcu, ilçe kent konseyi başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantı Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu’nun konuşmasıyla başladı. Haziran ayının direniş ayı olduğunu dile getiren Mumcu, yeni dönemde de Konak halkına en iyi şekilde hizmet edeceklerini söyledi. Konak Kent Konseyi’nin yaptığı pek çok iş ve eylemle Türkiye’ye örnek olduğunu dile getiren Mumcu, “Konak Kent Konseyi olarak katılımcı demokrasi mücadelesinde üzerimize düşen her sorumluluğu bütün gayretimizle yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizlere en büyük desteği veren ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı’na şahsım ve Konak Kent Konseyi üyeleri adına teşekkür ediyorum” dedi. Mumcu, konuşmasının ardından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a desteklerden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, yaşanabilir bir kent için tüm bireylerin el ele verdiği, dayanışma halinin egemen olduğu, kentin tüm paydaşlarının bir arada olduğu bir yapıya ihtiyaç duyulduğu belirterek, Konak Kent Konseyi’nin bu açıdan önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Pekdaş, önceki dönemde görev yapan üyelere teşekkür ederken, yeni dönemde görev yapacak yürütme kurulu üyelerine de başarılar diledi. Konuşmaların ardından yapılan seçimde tek aday olan Hamit Mumcu oybirliğiyle yeniden başkan seçildi. Çok sayıda adayın yarıştığı yürütme kurulu seçimlerinde ise Ertan Parlar, Seyit Çelebi, Bağdat Bahar Keleş, Yudum Cura, Metehan Ud, Zafer Çam ve Taylan Özgür Üstün yönetime giren isimler oldu.

Editör: Haber Merkezi