Konak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı. Bir haftaya yayılan kutlama programı kapsamında ilk etkinlik Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü çatısı altında kurulan 'Bizim Sesimiz' orkestrasının konserı oldu.

7'den 70'e farklı yaş guruplarından müziğe yetenekli seslerin bir araya gelerek oluşturduğu orkestranın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği konser büyük ilgi gördü. Koro Şefi Anıl Altınsoy ve Orkestra Şefi Nesrin Bayramoğulları'nın yönetimindeki orkestranın konserini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri ve İzmirliler izledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, konser öncesi yaptığı konuşmada herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Pekdaş "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kendi sesimizle, kendi ürettiklerimizle, kendi coşkumuzla; marşlarla, türkülerle, şarkılarla kutlayalım istedik. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun, İzmir'den yükselen bu coşkunun tüm Türkiye'yi sarmasını diliyorum. Bizim demokrasiye, özgürlüğe, adalete ihtiyacımız var" dedi. Konserde Damdaki Kemancı, Lüküs Hayat, Vardar Ovası ve İzmir Marşı'nın okunduğu konser İzmirlilerin hep bir ağızdan söylenen10. Yıl Marşı'yla sonu buldu.

KUTLAMALAR BİR HAFTA SÜRECEK

Konak Belediyesi, Cumhuriyet'in 93'ncü yılı nedeniyle hazırladığı program çerçevesinde 27 Ekim Perşembe günü ise Alsancak İskelesi ile Konak Meydanı arasında "Ortaokul ve Liseler Arası Kros Müsabakası" ve "Cumhuriyet ve Demokrasi Halk Koşusu" gerçekleştirilecek. Koşu bitiminde Konak Atatürk Meydanı'nda sahne kurularak, ödül töreni yapılacak. Kutlamalar kapsamında yine 27 Ekim Perşembe günü saat 18.00'de Neşe ve Karikatür Müzesi'nde "Cumhuriyet ve Atatürk Karikatür Sergisi" düzenlenecek. 28 Ekim Cuma günü ise Kültür Müdürlüğü ve Roman Kültür Derneği işbirliğiyle Agora Parkı'nda Roman vatandaşlar için, "Romanlar Cumhuriyeti Kutluyor" ve "Agora Şenliği" yapılacak.

Editör: Haber Merkezi