Konak Belediye Meclisi, 2022 mali yılı bütçesini kabul ettiği ekim ayı ikinci toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönettiği oturumda, 634 milyon TL’lik 2022 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Geçtiğimiz yıl 521 milyon TL olarak belirlenen bütçe, 2022 yılı için yüzde 21,92 oranında artışla 634 milyon TL olarak belirlendi. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve tarihi yapıların restorasyonuyla ön plana çıkan ve birçok ödüle de layık görülen Konak Belediyesi’nin yatırama ayırdığı bütçe de geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10,70’lik artışla 88 milyon 375 bin TL oldu. Başkan Batur, çalışanına borcu olmayan ender belediyelerden olduklarını hatırlattığı konuşmasında, Konak Belediyesi’nin yatırım ve hizmet için yapılacak borçların altından kalkabilecek güçlü bir belediye olduğunu bir kez daha vurguladı.

BATUR: KONAK BELEDİYESİ KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR BELEDİYE

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iş yapmak için borç aldıklarını ancak Konak Belediyesi’nin borcu ödeyecek kapasitesinin de olduğunu dile getirdi. Çalışanlarına borcu olmayan nadir belediyelerden olduklarını ifade eden Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin kendi ayakları üzerinde duran bir belediye olduğundan kimsenin şüphe duyamayacağını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyeler zaman içinde borç alır. Borcu ödeyebilme kapasitesi ve kamuoyunda kredisi varsa, aldığı borçla çalışmalarını gerçekleştirir. Bütün belediyeler bunu yapıyor. Biz de Konak Belediyesi olarak özellikle KHK’lı işçilerin kadroya alınmasından sonra bazı sıkıntılar yaşadık. Ama meclisimizin de onayıyla aldığımız borçla çalışma arkadaşlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırdık. Şu anda çalışanlarımıza tek kuruş borcu olmayan nadir belediyelerdeniz. Toplu sözleşmede de en yüksek oranı veren belediyeyiz. Konak Belediyesi olarak iş yapıyoruz. Yaptığımız işler İzmir kamuoyunda herkesin dilinde. Kaldırım da parke de yapıyoruz. Kendi çalışanlarımızla iş yapıyoruz, kendimiz üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar faaliyet raporumuzda da var. Konak Belediyesi kendi ayakları üzerinde durabilen bir belediyedir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Gerektiğinde bütçeyi sağlamlaştıracak, güçlendirecek gelir kaynaklarını da sizlerin önüne getiririz. Bütçemiz hiç açık vermeden devam eder. Belediye giderlerinde büyük bir zam oranı var ve giderler artmaya başladı. Ama bunlar mazeret değil. Biz elimizden gelen katkıyı sunarak Konak’ımıza, Konak’ta yaşayan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti hep birlikte üreteceğiz.”

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Konak Belediyesi Meclisi’nin muhalefetin eleştirilerini dikkate alan, yapıcı bir tutumu olduğunu belirten Başkan Batur, özellikle kentsel dönüşümle ilgili kararlarda verdikleri destek için tüm gruplara teşekkür etmeyi de unutmadı. “Bize iletilen her sıkıntıya birebir cevap veren bir belediye başkanınız var” diyen Başkan Batur, kentsel dönüşümüm ana hedefleri olduğunu hatırlatarak “Konak Belediyesi olarak en büyük hedefimiz kentsel dönüşüm. Beştepeler planları askıya çıktı. K bölgelerinde hem burada hem Büyükşehir meclisinde birlikte hareket ederek oybirliğiyle çıkardık. Bu kentin geleceğiyle ilgili deprem riski devam ediyor. Deprem riski olan bu kentte K bölgeleriyle olan çalışmada ortak akılla karar aldık” diye konuştu.

YATIRIMA AYRILAN PAY ARTTI, TEMSİL GİDERLERİ AZALTILDI

Meclis toplantısında yapılan oylama sonucu 2022 Mali yılı Performans Programıyla birlikte 2022 Mali yılı ve izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesi, Denge Kararnamesi, Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması Cetveli ve Ekli Tarife Cetvelleri de oyçokluğuyla kabul edildi. Performans programına göre 634 milyon TL’lik bütçenin yüzde 13,94’ü yatırımlara ayrıldı. 2022 mali yılında Konak Belediyesi’nin gerçekleştireceği yatırımlara ayrılan 88 milyon 375 bin TL’lik dev bütçe, önceki yıla göre yüzde 10,70 oranında artmış oldu. Yatırımlar artarken temsil tören ve ağırlama giderlerine ayrılan pay da azaltıldı. Önceki yıl 2 milyon 369 bin TL olan bütçe payı 2022 yılı için 2 milyon 93 bin TL’ye indirildi. Meclis toplantısında, belediyenin 574 milyon TL’lik gelir bütçesine karşın 634 Milyon TL hesaplanan gider bütçesini denkleştirmek için ise 60 milyon TL borçlanma cetveli de kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi