Konak Belediyesi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) ile birlikte başlattığı “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, Braille alfabesi ile basılmış 30 yeni kitabı Abacıoğlu Han’da düzenlenen lansman ile duyurdu. TÜRGÖK’ün kurucusu Gültekin Yazgan’ın “Kör Uçuş” adlı kitabından da ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırmak üzere 200 adet satın aldıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TÜRGÖK’e güçlerinin yettiği son noktaya kadar destek olacaklarını söyledi.
 

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği (TÜRGÖK) tarafından, İzmir’de 2004 yılında açılan Türkiye’nin ilk ve en büyük görme engelliler kitaplığı, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla büyümeye devam ediyor. Konak Belediyesi ile TÜRGÖK arasında imzalanan protokol ile hayata geçen “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında 30 kitap daha TÜRGÖK kitaplığına eklendi. Ayrıca Konak Belediyesi TÜRGÖK’ün kurucusu Gültekin Yazgan’ın yazdığı “Kör Uçuş” adlı kitabının 200 adet baskısını ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırmak üzere satın aldı. Yeni kitapların tanıtımı için Tarihi Abacıoğlu Han’da düzenlenen basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Ulvi Puğ, İZİKAD Başkanı Betül Sezgin, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Elmas Group Logistics A.Ş.’den Betül Elmasoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği adına Huriye Serter, EGİKAD Başkanı Duha Baran, Tülay Aktaş Güç Birliği Derneği Temsilcisi Sibel Turhal, EGİAD Genel Sekreteri Fatih Dalkılıç, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay katıldı.

'AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAKİ GÖRME ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞMAK'

Toplantıda ilk olarak söz alan TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, dernek olarak kitaplığın kapasitesini artırmak, daha fazla görmeyene hizmet etmek için çalıştıklarını belirterek yalnızca roman ve edebi kitaplarla değil, öğrencilerin eğitimlerine yönelik kitapları da Braille alfabesi ile kitap haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Sadece İzmir, İstanbul, Ankara değil, amaçlarının Türkiye’nin her köşesine ulaşabilmek olduğunu dile getiren Yazgan, verdiği destek için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti ve “Bir Kitap Bir Dünya projesi kapsamında otuz tanınmış yazarımızın kitabını kabartma olarak bastık. Üyelerimize gönderilmek üzere de raflarımızda yerini aldı. Desteklerinden dolayı Abdül Batur Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 

'GÜCÜMÜZ YETTİĞİ  YERE KADAR TÜRKGÖK'ÜN DESTEKLEYECEĞİZ' 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görme engelli çocuklar, gençler ve tüm bireyler için gönüllülük esasına dayalı olarak özverili çalışmalar yapan TÜRGÖK’ün büyük bir övgüyü hak ettiğini söyledi. “Bir Kitap Bir Dünya” Projesi kapsamında, eserlerinin Braille alfabesi ile baskısının yapılmasını kabul ederek gönül gözü ile gören vatandaşlara destek olan yazarlara da teşekkür eden Başkan Batur, “Gönüllülük esasını en iyi organize den sivil toplum örgütlerinin başında gelen TÜRGÖK’ün yanında yer almaya devam edeceğiz. Bundan sonra da birlikte yapılacak her türlü projeye açığız. Bizim yapabileceğimiz ne varsa, samimiyetle ve gücümüzün yettiği son noktaya kadar destek olacağız” dedi.

“Bir Kitap Bir Dünya” Kapsamında Braille Alfabesine Çevrilen Kitaplar

Ahmet Büke Varamayan

Ahmet Güntan İkili Tekrar

Ayşe Kulin Bir Tatlı Huzur

Ayşe Sansayın Çok Şey Yarım Hala

Aytül Akal Denizin Büyüsü

Barış Bıçakçı Baharda Yine Geliriz

Buket Uzuner Yolda

Canan Tan Aşkın Sanal Halleri

Cemil Kavukçu Aynadaki Zaman

Ece Temelkuran İkinci Yarısı

Ercan Kesal Nasipse Adayız

Gönül Çatalcalı Tutunmak

Gülşah ElikbankAşıkıar Gece Ölür

Gürsel Korat Zaman Yeli

Haydar Ergülen 40 Şiir Ve Bir

Hasan Toptaş Heba

Hidayet Karakuş Anne Beni Bekleme

İhsan Oktay Anar Galiz Kahraman

İnci Aral Gizli Kitap

Melisa Kesmez Nohut Oda

Murathan Mungan Çağ Geçitleri

Müge İplikçi Babamın Ardından

Neslihan Önderoğlu Geri Dön Hayat

0ya Baydar Köpekli Çocuklar Gecesi

Selim İleri Hepsi Alev

Seray Şahiner Hanımların Dikkatine

Sunay Akın Bir Çift Ayakkabı

Şebnem İşigüzel İyilik

Yankı Yazgan Korku Sal Cesur Desinler

Zülfü Livaneli Son Adanın Çocukları

Editör: Haber Merkezi