İZMİR(Ege Ajans) - Yarışmada esas amaç; Türkiye Cumhuriyeti'nin sanat ustalarından, Devlet Sanatçısı Ümran Baradan’ın anısını yaşatmak, sanat çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak. Yarışmanın katılım şartları şu şekilde belirlendi:

-Yarışma iki kategoride yapılacak olup, birinci kategoride İzmir genelinde eğitim gören 9.,10.,11. ve 12.sınıf tüm lise öğrencilerinin, ikinci kategoride ise İzmir’de bulunan Güzel Sanatlar Liseleri 9.,10.,11. ve 12.sınıf öğrencilerinin eserleri değerlendirmeye alınacak.

-Her katılımcı yarışmaya, daha önceden herhangi bir sergide ödül almamış ya da sergilenmemiş en fazla iki eseriyle katılabilir.

-Yarışmaya eser verecek olan katılımcılar, kendi anlatım biçimlerine uygun olarak tuval üzerinde karakalem dışında her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbest.

-Yarışmaya verilecek olan eser tuvallerinin uzun kenarları 60 cm, kısa kenarı 40 cm olacak. Ölçü dışına çıkan çalışmalar diskalifiye olacak.

Katılım Formu eksiksiz olarak doldurulup üzerinde " 6. Ümran Baradan “Cumhuriyet Kadınları” Konulu Resim Yarışması" ibaresi ve katılımcının adı ve soyadının yazılı olduğu bir zarfa konularak, nüfus cüzdan fotokopileri ve eserle birlikte, en geç 1 Mart 2016 Salı günü mesai saati bitimine kadar İzmir Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ ne teslim edilecek.

Jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülen resimler ,14 Mart 2016 Pazartesi günü 13:00-15:00 saatleri arasında düzenlenecek ödül töreni Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi