GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Buca Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. CHP’li Meclis üyesi Fikret Aktaş’ın başkanlığını yaptığı mecliste, başkanlık önergeleri, komisyon raporları ve meclis üyelerinden gelen önergeler görüşüldü.

‘İSME TAKILMAYIN’

Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın bulunmadığı mecliste AKP Üyesi Burçin Kevser Tourchıan’ın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunu’nun adının Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak değiştirilmesi önerisi CHP’li İlhan Dal ile karşılıklı konuşmalarına neden oldu. CHP Meclis Üyesi İlhan Dal “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ismine çok takılmadan, bu konuda ne yapılabilir ona bakmak lazım. Ülkede neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Buca’da da kadınlar öldürülüyor. Geçtiğimiz günlerde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ydü. Dünyada binlerce kadın sokaklarda anma yaparken aynı saatlerde İstanbul’da kadınlar biber gazı yedi. Bu ülkede hak arayanlara verilen tepki ne yazık ki suçlulara gösterilmiyor. Belki isimlerle uğraşmak yerine bunlarla uğraşmak, sorunları çözmek için konuşmak gerekir.”dedi. Dal’ın sözlerinin ardından AKP Üyelerinden Zülfiye Kula da konuşmasında Dal’a karşılık vererek; “Diyarbakır Belediyesi önünde aylardır yavrularını isteyen annelerden bahsetmediniz, sokakta giyiminden kaynaklı ayrımcılığa maruz kalan kadınlardan da bahsetmediniz.” diye konuştu.

‘ACI YARIŞTIRMAYIN’

Konuyla ilgili son sözü alan CHP’li Meclis üyesi İlhan Dal ise “Burada hiçbir kadının, hiçbir annenin acısını yarıştırmıyor, ayrıştırmıyoruz. Eğer çocuklarını arayan annelerden söz edeceksek 760 haftadır İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde çocuklarının kemiklerini isteyen annelerden de bahsetmemiz lazım. Tüm annelerin acılarına sahip çıkmalıyız. Yarıştırmadan ayrıştırmadan. Evlat kokusuna hasret bütün annelerin acısını paylaşıyorum.”dedi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun isim değişikliği önerisi, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

RAPOR İSTEDİ

Görüş ve öneriler bölümünde söz alan AKP’li Ekrem Gündoğdu, çöp arabalarının kullanımına dair verdiği soru önergesine yanıt alamadığını ifade ederek, sorularını yineledi. Araçlara ne kadar ödeme yapıldığını, analiz ve performans raporlarını isteyen Gündoğdu, temizlik için kiralanan 116 aracın da bilgilerini istediğini de söyledi. Mecliste, başkanlıktan gelen önergeler içerisinde; belediyeye ekonomist alınması talebi kabul edilirken, Ege Üniversitesi’nde hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Kozağaç Mahallesi’ndeki bir parka verilmesi önerisi, ilgili komisyonlara havale edildi.

Editör: Haber Merkezi