İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın yapımı sürüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında temeli atılan stadın tribünleri yükselmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'le birlikte şantiyeye giderek inşaattaki son durumu inceledi. Başkan Kocaoğlu, kurulacak Passolig sistemi ile birlikte Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarının yanı sıra milli maçların da oynanabileceği stadın inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2014 yılında Tire'de böyle bir stat yapılması konusunda Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'le mutabık kalarak yola çıktıklarını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Tire Stadı'nın yanı sıra Bornova'daki Doğanlar Stadı da yakında açılıyor. Kentte bu tür statların sayısının artması gerek. Tire Stadı'nın Küçük Menderes bölgesinin uzun süre ihtiyacını karşılayacağına inanıyorum. Ancak İzmir'in bu tür statların yanında en az 30 bin kişilik UEFA standartlarında bir şehir stadına da ihtiyacı var. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatılması gerektiğini geçtiğimiz hafta Ankara'daki temaslarım sırasında aktardım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, statlar konusunda bugüne kadar her türlü desteği verdiklerini ve hiçbir şey talep etmediklerini belirterek, "Mahkeme hukuki olmayan bir durumu tespit etti ve bu karar nedeniyle belediye suçlandı. Yapılması gereken hatanın giderilmesidir. Bunu bir siyasi polemik haline getirmek yerine hukukun öngördüğü düzeltmenin yapılması gerekir. İki kurumun bir araya gelmesiyle 15 dakika içinde çözülebilecek bir konudur" diye konuştu.

2011 seçimlerinden beri İzmir'de statlar konusunun gündeminde tutulduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Ortada ne bir stat var, ne bir proje var. Eğer belediye ise problem biz mülklerimizi de verdik. Hem Bakanlığın önünü açarak, hem de Bornova ve Tire statlarını yaparak spora nasıl baktığımızı göstermiş olduk" dedi.

Planlanan tarihten önce çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Tayfur Çiçek ise Nisan sonunda kaba inşaatla birlikte, ince işlerin de bir bölümünü tamamlayacaklarını söyledi. Bu süre içinde kale arkası tribünlerinin de ihalesini gerçekleştireceklerini dile getiren Çiçek, "Önümüzdeki yıldan itibaren İzmir kulüplerinin iç saha maçlarındaki sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız. Passolig sisteminin kurulacağı Tire Arena'da Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarının yanı sıra milli maçlar da oynanabilecek" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi