Kınıklı muhtarları ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  “Bizim yaptığımız tarımsal destekler başka kentlere de örnek olmaya başladı. Bütün belediyeler üretimi ve üreticiyi desteklese, tarım kalkınır. Bu da ülkenin zenginleşmesi demek" dedi.

Kınık ilçesi sınırlarında yer alan 25 mahallenin muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi'nin “Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden" kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği fidan dağıtımlarından ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla verdiği desteklerden bölge köylüsünün çok memnun olduğunu dile getiren muhtarlar, her iki kampanyanın da devamını beklediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ülkenin kalkınmasında tarımın anahtar rol üstleneceğini belirterek, “Bizim üreticilere, tarım kooperatiflerine yaptığımız destekler başka kentlere, başka belediyelere de örnek olmaya başladı. Eğer bütün belediyeler bu işe girer ve üreticiyi, üretimi desteklerse, ülke tarımı kalkınır. Tarımın kalkınması da ülkenin zenginleşmesi demek. İzmir tarımının bugünkü başarısında Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri çok önemli"  dedi.

"25- 30 HAYVANIN GELİRİ, BİR ASGARİ ÜCRETE DENK"

Yasaların tanıdığı imkan doğrultusunda, belediyelerin kırsal kalkınma kooperatiflerine destek verebildiğinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Kooperatif enflasyonu olmadan, kurulan kooperatiflerin başına namuslu insanları getirir ve onları da kontrol edersek, kırsal kalkınma sağlanır. Tire Süt Kooperatifi bugün Türkiye'nin en güçlü kooperatiflerinden biri haline geldi. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi artık yurt dışına bile çiçek satıyor. Bademli Fidancılık Kooperatifi ihracata başladı. Kiraz'da, Bergama'da, Selçuk'ta aynı şekilde kooperatifleri destekleyerek, tesisler kurarak bölge üreticisinin güçlenmesini sağlıyoruz. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için bugüne dek 6 bin koyun-keçi dağıttık. Bu hayvanlar üreyecek, onların ürünlerini işleyecek tesisler kurulacak. Halkın gelirini artırabilirsek ne mutlu bize. 25-30 küçükbaş hayvanın geliri, bugün bir asgari ücret eder. Bu da bir ailenin çocu ğunu üniversitede okutur."

"İŞTEN KORKMUYORUM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların dile getirdiği sorunlara en kısa sürede çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi. Yıllardır biriken problemlerin tamamını  aynı zamanda çözmenin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Kuzeyde ve güneyde bölge şantiyelerimizi kurduk. Asfalt mevsimi başlıyor. Buralarda parke tesislerimiz de var. Hızlı bir şekilde en acil işlerden başlayarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. İşten korkmuyorum. Çok şükür, bu işleri yapacak maddi güce de sahibiz. İşimizi görebilecek kadar finans akışını sağlayabiliyoruz. Ekonomi ne kadar toparlanır, ödenen vergiler ne kadar artarsa, bize de o kadar kaynak gelir" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi