Konak Belediyesi’nin her ay farklı isimlerle düzenlediği ve edebiyatseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği ‘Kitap Kokusu’ etkinliğinin Aralık ayı konukları, genç şairler Onur Caymaz ve Onur Behramoğlu oldu. Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen Caymaz ve Behramoğlu, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide İzmirlilerle buluştu. Etkinliği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’la birlikte izledi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ

Türkiye’nin son dönemde yaşadığı sıkıntıların, edebiyat ve şiir üzerinden anlatıldığı etkinlikte aynı günün sabahında Kayseri’de meydana gelen bombalı saldırının üzüntüsü de dile getirildi. ‘Bak Hala Çok Güzelsin’ adlı şiiri ile 2005 yılında Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü kazanan şair ve yazar Caymaz, “İstanbul’daki terör saldırısında 5 yıldır birlikte çalıştığım arkadaşımı kaybetmiştim. Bu sabah da Kayseri’deki saldırının acısıyla güne başladık. Buraya gelmeden önce kendime, ‘Biz ne yapabiliriz?’ diye sordum ve birbirimizden başka kimsemiz olmadığını, dayanışma içinde olmamız ve sanata sığınmamız gerektiği düşüncesine vardım” dedi.

ŞİİR İNSANA ÇOK ŞEY KATAR

Seslendirdiği şiirlerle etkinliğe gelenleri duygulandıran Onur Behramoğlu da edebiyat ve şiirin insana çok şey kattığını söyledi. Behramoğlu, Gülten Akın’ın ‘42 Gün’ adlı kitabın kendisini en çok etkiyen kitaplardan biri olduğunu; çünkü Akın’ın bu kitabı 12 Eylül Cuntası döneminde hapiste tutulan oğullarına yazdığını söyledi. Keyifli geçen söyleşide genç şairler Caymaz ve Behramoğlu, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı. Etkinlik sonrasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak teşekkür için sahneye çıkarak Behramoğlu ve Caymaz’a çiçek verdi.

Editör: Haber Merkezi