İzmir'de engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılabilmesi için 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından "Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu" kuruldu. Komisyon özellikle halka açık binaların engellilerin kullanımına uygun olması için çalışmalar yaparak, yönetmeliklere uygun olanlara da örnek olması için 'kırmızı bayrak' asma kararı aldı. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekân sayısının artırılmasını hedeflenen uygulamayla kırmızı bayrak 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride verilmeye başlandı. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda istenilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekânlara ve ulaşım araçlarına veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Dikili Devlet Hastanesi de yapılan incelemeler sonucunda 2 yıldızlı kırmızı bayrak asmaya uygun bulundu.

Kırmızı Bayrak için 2016 yılı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını belirten Dikili Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Molla Eralp, "Başvurumuzdan sonra'Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu' hastanemizde görme, işitme ve ortopedik engellilerin binayı kullanımında ihtiyaç duydukları yönlendirme levhaları, rampalar, tuvaletlerin konumu, öncelikli asansör gibi birçok kıstası dikkate alarak incelemeler de bulundu. Komisyonun 30.06.2016 tarihli kararı ile de hastanemiz 2 yıldızlı kırmızı bayrak asmaya uygun bulundu. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği bünyesinde, ilk kırmızı bayrak alan engelli dostu hastane olmanın sevinç ve gururunu tüm hastane çalışanlarımızla birlikte yaşamaktayız. Hastanemizin almış olduğu 2 yıldızlı kırmızı bayrağımızı 3 yıldıza yükseltebilmek için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu da "Türkiye’de ilk ve tek olarak İzmir’de hayata geçirilen 'Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Projesi' kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Dikili Devlet Hastanesi’nin 2 yıldızlı kırmızı bayrak asmaya uygun görülmesi gurur verici. Dikili Devlet Hastanesi’nin bu başarısının tüm kamu hastanelerine örnek olmasını diliyor hastane yönetimini ve emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi