Gizem TABAN/İZ GAZETE- Dikili Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Adil Kırgöz, görevde geride bıraktığı 3 yılın sunumunu yaptı. Dikili Atatürk Meydanı’nda ‘Doğası Temiz, Modern Dikili’ başlığıyla gerçekleşen açık hava toplantısında; CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Başkan Kırgöz’ün Nesrin Kırgöz, CHP Dikili İlçe Örgütü, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Dikili halkı yer aldı. Meydana kurulan dev ekranda faaliyetlerin görselleri yer alırken, Başkan Kırgöz de 3 yılını anlattı. 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün 3 yıl sunumundaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GURURUNU YAŞIYORUM

Birçoğunuzun bildiği gibi sorunların biriktiği bir belediyede hizmete başladım ama dersimize iyi çalışmıştık. Hedefimiz belliydi; doğası temiz, çok daha modern, çok daha yaşanabilir ve mutlu bir kent yapmak… Önceliğimiz, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, halk ve doğa oldu. Herkesin daha mutlu olacağı bir kent yaratmanın sözünü vermiştik. Sözlerimizin büyük çoğunluğunu yerine getirmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Tunç Soyer ile kentin birçok sorununa el attık, kendisine çok teşekkür ediyorum. 

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bir kenti kent yapmak adına yapılması gereken ne varsa onu yapıyoruz, halkımızın dertlerini dert edinip gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Daha güzel bir Dikili için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Nazım’ın dediği gibi, ‘En güzel günler henüz yaşamadıklarımız...’ 

BORÇLARI ÖDÜYORUZ

Görevi devraldığımızdaki toplam borç 91 milyondu, işçilerimizin 6 aylık maaş alacakları, memurlarımızın sosyal denge tazminatları vardı. Bugün toplam borç 74 milyon… Piyasa, işçi borcumuz yok. Kamu kurum ve kuruluşlara olan borçları da yapılandırdık, günü gününe ödedik, bundan sonrası Allah kerim. 

542 BİN LİRA AKARYAKIT FARKI

Aylık maaş ödemesinin bütçeye oranı 44.27, içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları anlatmak için sadece bir fatura örneği vereceğim; geçen yıl akaryakıt giderimiz 197 bin liraydı, bu yıl 738 bin lira…. Yani 1 ayda 542 bin lira akaryakıttan oluşan fark var. Ancak biz, tüm olumsuzluklara rağmen işimizi yapıyoruz. 

MODERN VE MUTLU DİKİLİ

Dikili’yi şantiyeye çevireceğimizi söylemiştik, şantiyeye çevirdik ama artık bu görüntüden sıyrıldı ve yeni modern yüzüne kavuşmaya başladı. Her gün daha modern, daha yaşanılabilir, daha mutlu bir kent haline geldi. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

İBB ile 170 km temiz su iletim hattı yenilemesi yaptık, yüzde 58 olan su kaybı yüzde 20’lere düştü. Dikili merkezde su sorunu kalmadı. Merkezde yağmur suyu baskınları oluyordu, İBB ile yağmur suyu altyapısı gerçekleştirdik. Su baskınlarının önüne geçtik. Çandarlı Temiz Su Arıtma Tesisi, Deliktaş Temiz Su Arıtma Tesisi, Salihli Temiz Su Arıtma Tesisi devreye girdi. Sülüklü Deresi ıslah çalışmalarına ayrı parantez açmak istiyorum. Burası Dikili'nin kanayan yarasıydı. Ara yoldan düşük kotta oldukları için ana şebekeye bağlanamıyordu. Onlarca evin kanalizasyonu bu dereye akıyordu. Atık sular da denize açık olarak deşarj oluyordu. Bu kabul edilebilir değildi. Mülkiyet, işgal ve plan sorunları çıktı. 2 yıla yakın bir arkadaşımız bu işle uğraştı. Projelendirdik, İBB ihaleye çıktı. Yapımı tam bitmedi. Şu an demir korkulukları yapılıyor. Büyük bir sorunu giderdik. O bölgedeki insanlara verdiğimiz sözü de tutmuş olduk.

YOL VE ASFALTLAMA 

Atatürk Caddesi asfaltlandı, refüj ve kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor. Şehit Sami Akbulut Caddesi pırıl pırıl şekilde vatandaşların hizmetine sunuldu. Uğur Mumcu Caddesi sıkıntılı bir haldeydi. Kaldırımı, yolu hepsi yenilendi. Çevre yolu ve 390 sokağın yapımını tamamlayarak Dikili'nin şehir içi trafiğini rahatlattık. Yol, kaldırım ve kavşak projelerini hayata geçiriyoruz. Devlet Hastanesi yolu için Büyükşehir Belediyemize gittik, hemen ilgilendiler. Büyükşehir Belediyemiz Dikili’mize çok önem veriyor. Tunç Başkan'ımıza çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden bu yana toplamda; 380 bin metrekare kilit parke, granit taşı döşemesi, 65 kilometre asfalt kaplama, 75 kilometre üretim yolu, 60 kilometre sathi kaplama yaptık. 

SOYER’E TEŞEKKÜR

Dikili’de asıl bu kadar hızlı hareket etmemizin sebebi; Tunç Başkan'ımla yaptığım ilk toplantıda, Başkan'ımız, ‘Bize getireceğiniz projeleri ihaleye çıkmaya hazır halde getireceksiniz, biz de hemen yapacağız’ dedi, biz de tüm projelerimizi ruhsatlandırıp, projelendirip öyle gittik. Çok teşekkür ediyorum. 

ÇALIŞKAN OLMAK GEREKİR

Belediye başkanı her şeyi bilmez, bilmesi de gerekmez. Belediye başkanının yapması gereken; konusunda uzman kişilere görev verip uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlamaktır. Biz de bunu yapıyoruz ve hızlıca sonuca ulaşıyoruz. Bunun için de azimli olmak, çalışkan olmak, fedakar olmak gerekir. Ailenizden, eşinizden, sosyal hayatınızdan fedakarlık etmeniz gerekir.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Dikili’mizde bir ilk… 5 bin 900 metre bisiklet yolunun yüzde 98’ini tamamladık. Sevgi Yolu’nu yeniden düzenledik, ranta değil halka açtık. Güvenlik önemli dedik, parklarımızı güvenlik kameraları ile donatıyoruz. 75. yıl parkını yapımını İBB iş birliği ile gerçekleştirdik. Yarım kalan bir parktı, çok kısa sürede toparladık; kullanıma açtık. Biz 3 yıl içinde 20 adet yeni park yaptık. 134 yıl içinde 21 park yapılmıştı. Bu parklardan 18’ini yıkıp yeniden yaptık. Kent merkezinde ne varsa, arka mahallelerde de o olacak dedik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. İBB ile kreşimizi açtık. Roman Kültür Merkez ve Kadın Dayanışma Ek Hizmet Binamızı açtık. Burada hemşerilerimize Yağcıbedir halı dokuma, ıslak keçe, okuma-yazma gibi kurslarımız var. 

SOSYAL YARDIMLAR

1 Ocak 2020 ile 15 Haziran 2022 arasında 5 bin 200 erzak paketi, 4 bin 360 alışveriş kartı, 4 bin 522 adet kıyafet yardımı, 37 ton kömür, 300 aileye odun yardımı, 76 aileye sıcak yemek ve erzak yardımı gerçekleştirdik.

SPORU GÖRÜNÜR KILIYORUZ

İlçemize bin 100 oturma kapasiteli plaj sporları tesisi kazandırdık. Dünyada beşincisi düzenlenecek olan Dünya 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Sporun her dalına destek oluyoruz, sporu bu ilçede daha görünür kılmak istiyoruz. Merkez mahallerimizdeki muhtarlarımızın büroları yoktu, yaptık ve teslim ettik. Can dostlar için 2 yeni ameliyathane 1 muayene odası yaptık, 56 adet nekahat kafesini barınağımıza kazandırdık. Hizmet filomuzu yeniledik, maliyeti yaklaşık 10 milyon lira…

ÖZ KAYNAKLARLA İŞ MERKEZİ

Bulunduğumuz meydandaki bina 8 yıl boyunca yıkılmayı bekledi, 9 ayda yıkımını gerçekleştirdik, 12 ayda yapımını gerçekleştirdik, kendi öz kaynaklarımızla belediyemize iş merkezi kazandırdık, hiçbir borcu yok. 

KÜLTÜR MERKEZİ YAKINDA

İlçemizde kış sezonunda hiçbir sosyal etkinlik yapamıyoruz, bir konferans salonumuz yok. Dikili Kültür Merkezi’ni temelini çok yakında atıyoruz. Önceliğimizdi ama büyük maliyet gerektiriyor. Finansımızı hazırladık, ihalesini yaptık, yakın zamanda hayata geçecek. 

ÖMÜR BOYU KAZANÇ 

Dikili Belediyesi için ömür boyu kazanç… Az sayıda belediyenin yapabildiği 1.4 megawattlık güneş enerjisi projesi için İller Bankası ve Dünya Bankası ile görüşme yaptık, krediler açıldığı an hemen protokolü imzalayacağız. Dikili Belediyesi’ne her ay ciddi bir gelir kazandıracak. 

KILIÇDAROĞLU GELECEK

Büyük ihtimalle, yaptığımız işlerin toplu açılışını ağustos ayı içerisinde Genel Başkan'ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN… 

Geçen 3 yılda pandemiye, olumsuz ekonomik koşullara rağmen çok çalıştık. Bunları sadece ben, Adil Kırgöz olarak yapmadım, tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. 

BÜYÜK ALKIŞ

Sunumun ardından meydanda bulunan coşkulu kalabalıktan büyük alkış alan Başkan Kırgöz, ardından ise belediye emekçilerini sahneye davet etti.

Editör: Haber Merkezi