Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, belediyeyi 76 milyon lira borçla devraldı. Göreve başladığında belediyedeki işçilerin 5 aydır maaşlarının ödenmediğini de öğrenen Adil Kırgöz’ün ilk çalışması, tasarruf tedbiri almak oldu. Dikili Belediyesi’nin gerçekleşen bütçesinin 46 milyon lira, borç miktarının ise 76 milyon lirayı bulduğunu, bütçe ile borç oranını karşılaştırınca bunun ciddi bir fark olduğunu ifade eden Adil Kırgöz, etkili bir planlama ile sorunların üstesinden geleceklerine inandıklarını aktardı. Kırgöz, şunları söyledi: "Belediyenin mali durumu gerçekten bozuk. Ama biz düzeltme ve iyileştirme anlamında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Hemen düğmeye bastık. Hesaplarımızda icra vardı, ilk etapta bu icraları kaldırdık. Kredi başvurumuz vardı, bunu hızlandırdık. Emek en yüzce değer bizim için. Bu nedenle öncelikle maaşları ödeyeceğiz. İşçilerin maaşlarını bir hafta, 10 gün içerisinde ödemeyi planlıyoruz. Sonra da kısa vadede, borçların ödenmesine odaklanacağız.

"DİKİLİ’NİN SORUNU PARASIZLIK DEĞİL PLANSIZLIK"

Dikili’nin değerli bir yer ve kaynaklarının zengin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Kaynakları verimli ve yerinde kullanıp, yeni kaynaklar yarattıktan sonra, bu mali sıkıntının içerisinden çıkacağımıza inanıyorum. 6 ay sonra borçları ödenebilen bir belediye haline geleceğimize inanıyorum" diye konuştu. Dikili’nin kaynak anlamında zengin bir konumda bulunduğunu, ilçenin sorununun parasızlık değil, plansızlık olduğunu kaydeden Adil Kırgöz, "Ben iş dünyasından geliyorum. Mali yönetimi iyi biliyorum. Dikili halkı da bu konuda bize inandı, güvendi. O nedenle ciddi bir destek verdi. Dikili tarihinde en yüksek oyla seçilen belediye başkanı olacağım demiştim. Bunu da gerçekleştirdim. Nereden başlayacağımızı, ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Dikili’yi çok kısa vadede hak ettiği güzel günlere kavuşturacağız" dedi.

"DİKİLİ’Yİ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİP DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

İlçede, içme suyu şebekelerinin yenilenmesine yönelik çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Kırgöz, "Dikili’nin içme suyu şebekeleri eskiydi. Yeterli suyumuz var ama 1980’li yıllarda yapılan alt yapıdan dolayı patlarla oluşuyordu. Bunlar giderilirken su kesintileri yaşanıyordu ama Büyükşehir Belediyesi alt yapının ihalesini yaptı. Şantiyenin yer teslimini yapıyoruz. 1.5 yıl içerisinde Dikili’nin bu sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi. 1.5 yıl içerisinde Dikili’nin alt yapı ile ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını da savunan Kırgöz, şöyle dedi: "Biz de ilçenin yollarını, kaldırımlarını çağa uygun bir şekilde tekrar yenileyeceğiz. Belediye hizmet binası yetersiz. Yeni bina yapmak için çalışıyoruz. İzmir’in incisi Dikili’yi hızlı bir şekilde değiştirip dönüştürerek, farklı bir ilçe yaratacağız."

"JEOTERMAL KUYULARI BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDECEĞİZ"

Dikili’nin turizm açısından da önemli bir konumda yer aldığını, jeotermal kaynaklarının bulunduğunu fakat jeotermal kuyularına yönelik ciddi bir yatırımın yapılmasının gerekli olduğuna dile getiren Kırgöz, "Jeotermal kaynağımız var ama ilçede bu alanda yapılan yatırımlar sınırlı. Jeotermal kuyularına yönelik çalışmalar, 1990 yılında yapılan yatırımlar ile kalmış. Jeotermal enerji için ciddi bir yatırım gerekiyor. Bizim bütçemiz ile bu alanda yatırım  yapmamız mümkün değil. O nedenle bu kuyuları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istiyoruz. Görüşmelerimizi başlattık. Jeotermal enerjiyi mutlaka turizme kazandırılarak, turizmin 12 aya yayılmasını sağlamamız gerekiyor. Biz bunu yaptığımız zaman, ilçe çok kısa sürede çok büyük sıçrama yapacak" dedi.

"KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURACAĞIZ"

Dikili’ye dair hayallerinin olduğunu anlatan Kırgöz, "Kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi önemseyen, diğer tüm görüşlere saygı duyan, onlara önem veren bir başkan olacağıma inanıyorum. Sosyal projeleri ön planda tutacağım. Kırsal kesime önem vereceğim. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kuracağız. Bugün tarımda Türkiye’ye örnek olmuş, ‘İzmir Modeli’ var. Büyükşehir, kırsala ciddi anlamda destek veriyor" dedi. Kırgöz ayrıca, ekonomik durumu kötü olan ve bundan dolayı eğitim hayatında sorun yaşayan öğrencileri belirleyeceklerini, onların eğitim görmesini sağlayacaklarını söyledi. Yoksulluk ve açlık sınırında olan vatandaşlar için de çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Adil Kırgöz, kısa süre sonra farklı bir Dikili yaratacaklarına inandıklarını belirtti.

DHA

Editör: Haber Merkezi