İzmir Enternasyonal Fuarı, pek çok ülkeden yabancı heyetleri İzmir'de buluşturdu. Kentteki hareketliliğin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamı da oldukça yoğun. Fuar açılışı için İzmir'e gelen Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ve Bangladeş Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

RUANDA TARIM ÜRÜNÜ ALACAK

Raunda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, gelecek yıl İEF'de partner ülke olmak istediklerini, başkentleri Kigali şehri ile İzmir'in “kardeş şehir" olmasının ise çok sevindirici olacağını söyledi. Kardeş şehir sürecini seve seve başlatabileceklerini bildiren Başkan Kocaoğlu, partner ülke konusunda ise öncelikle Ekonomi Bakanlığı'na başvurulması gerektiğini hatırlattı.

Türkiye'den yılda 30 milyon dolarlık ithalat yaptıklarının altını çizen Büyükelçi Nkurunziza, "Bu oranı yılda 300 milyona ulaştırmak istiyoruz. Özellikle İzmir'den tarım ürünleri almak istiyoruz. İşadamlarından oluşan bir heyetle sizi de ülkemizi ziyarete bekliyoruz" diye konuştu.

Kocaoğlu'nu ziyaret eden Bangladeş Büyükelçisi Allama Siddiki ise İzmir ile başkentleri Dakka'nın kardeş şehir olmasını istediklerini belirterek, Fuar'a katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye'de 1 milyar dolarlık iş ortaklıklarının bulunduğunu belirten Büyükelçi Siddiki, bu oranı daha da yukarı çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu da İzmir'in gelişmiş sanayisi içinde tekstil ve ayakkabı sektörlerinde öncü olduğunu hatırlatarak, İzmir Fuarı boyunca güzel işbirliklerinin temelinin atılacağına inandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi