Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi'nin çocuklara yönelik düzenlediği "KETA Geleceğin Satranç Ustalarını Destekliyor" projesi sona erdi. Yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, satranç eğitiminin 1. derecesini başarıyla tamamladı. KETA'nın, çocukların hafızalarını daha verimli kullanabilmeleri için düzenlemiş olduğu eğitimde, 100 öğrenci sertifika almaya hak kazandı.

SATRANÇ ÇOCUKLARIN ZEKASI İÇİN ÖNEMLİ

Kent Tasarım Atölyesi'nde düzenlenen sertifika törenine Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu, belediye meclis üyesi Servinaz Ömür ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, satranç eğitimini her çocuğun alması gerektiğini belirterek, satrancın çocukların zekalarını geliştirmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi. Karabağlar Belediyesi olarak çocukların gelişimine önem verdiklerini belirten Kayhan, eğitime katılan öğrencileri tebrik etti. Satranç Eğitimcisi Suzan Dinç de yıl boyunca öğrencilerle keyifli bir eğitim süreci geçirdiklerini belirterek, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye yöneticileri ve belediye çalışanlarına öğrencilere yönelik açmış olduğu satranç eğitimi için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Satranç Başarı Sertifikaları'nı Ceyhan Kayhan'ın elinden alan öğrencilere ayrıca birer satranç takımı hediye edildi.