Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl Mavişehir, Bostanlı ve Atakent’te açtığı ‘Kent Koop Gıda Market’ zincirine bir halka da Girne Kültürpark içinde ekledi. Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından işletilen market, coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Törene, Başkan Akpınar’ın yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı Levent Güçlü, kooperatif ve STK temsilcileri ile yüzün üzerinde çevre sakini katıldı.

Toplam 600 metrekarelik alana sahip olan tesiste 30’a yakın üretici kooperatifinden alınan kaliteli ve sağlıklı gıdalar tüketiciyle buluştu.

Et, balık ve şarküteri ürünleri, yaş sebze-meyve, kahvaltılıklar, organik gıdalar ve yağ çeşitleri gibi onlarca farklı kalemde yiyecek ve içecek ile temizlik ürünleri çok uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Kent A.Ş’nin üretim tesislerinden çıkan köfte, sucuk, kavurma, mezeler, tatlılar, pastalar ve ekmekler de marketin iddialı ürünleri arasında yer aldı. Hesaplı fiyat politikasıyla fark yaratan market; sağlıklı ve güvenli gıdalara uygun fiyatlarla erişmeyi mümkün hale getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini daha Karşıyaka’da hayata geçirdik. Hem üreticiyi desteklememize olanak tanıyan hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli ürünleri daha uygun fiyata alma imkânı yaratan Kent Koop Gıda Market konseptinin 4’üncü şubesini de açtık. Yaklaşık 30 kooperatifimizin ürünlerini halkla buluşturduk. Girne Kültürpark’a da yeni bir sosyal tesis daha kazandırdık. Üreticiyi desteklemeye ve tüketicilerin aile ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı Levent Güçlü, böyle bir tesis kazandırdığı için Başkan Akpınar’a teşekkür etti. Ödemiş Ziraat Odası Başkanı  Ahmet Kocaağa da “Tarlada kalan ürünleri Karşıyaka Belediyesi sayesinde tüketici ile buluşturuyoruz, minnettarız” dedi.

Editör: Haber Merkezi