İz Gazete - İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ESHOT şoförlerini şikayet etti. Şikayetin ardından da sosyal medyada, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ESHOT Genel Müdürü'ne: Şoförlerinize iletişim ve öfke yönetimi eğitimi verin ve halka hakaret etmelerini önleyin! Aksi halde görevlerine son verin!” paylaşımında bulunan Gruşçu’nun mesajı, şoförlere linç ortamı yarattı. 

ŞOFÖRLERE SOSYAL MEDYA LİNCİ

Gruşçu'nun paylaşımının altında yapılan yorumların bazılarında adeta şoförler linç edildi. Paylaşımın altında "Sendika denen soytarıyaa güveniyorlar, sendika sistemi işçinin haklarını sözde koruyor ama bu onlara fütursuzca kendilerini her konuda haklı olma gibi bir saçmalık tanıyor" gibi yorumlar da yer aldı.

Gruşçu'nun tartışma başlatan paylaşımına DİSK Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal sert tepki gösterdi.

'DAHA DÜN ARKADAŞIMIZ BIÇAKLANDI'

Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu'nun bütün ESHOT personelini suçlayıcı açıklamasını şiddetle kınayan DİSK Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, yaptığı yazılı açıklamada "İzmir Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde çalışan tüm personel görevlerini iyi niyetle ve laikiyle yerine getirmektedirler. Sayın Gruşçu, Eshot Genel Müdürlüğünde yaklaşık 2500 şoför personelin çalıştığını ve bu arkadaşların ne şartlarda çalıştığını, hatta dün bir şofor arkadaşımızın bir vatandaş tarafından görevi başında bıçaklandığını acaba biliyor mu? Eshot Genel Müdürlüğü otobüs işletme daire başkanlığına bağlı yaklaşık 2500 hat şoförü personelin sabah saat .04.00’da kalkıp İzmir halkına hizmet etmek için evlerinden çıktığını, 20 metre araçlarla İzmir trafiğinde hizmet etmekte olduğunu, Türkiye genelinde en az kaza, en iyi hizmet verdiğimizi ve günde bir milyona yakın yolcu taşıdığımızı tüm kamuoyu bilmektedir" ifadesine yer verdi.

Topal, açıklamasında, "İzmir Kent Konseyi Başkanı Gruşçu'nun Kent konseyi başkanı sıfatını taşımasından dolayı almış olduğu ünvanı biz emekçiler üzerinden siyasi rant ve politika üretmesini doğru bulmadığımızı ve buna asla müsaade etmeyeceğimizi, kendi başkanlığını yapmış olduğu konseyde de birlik beraberlik sağlayamadığını tarafımızda bilinmesine rağmen müdahalemiz söz konusu değildir.

Geçtiğimiz yerel seçim öncesi İzmir halkına gecesini gündüzüne katarak hizmet veren soför arkadaşımıza bir çok fiili saldırı yapılmışken ve soförüme dokunma eylemini gerçekleştiririken bu kent’de yaşayan sayın Gruşçu acaba bunlarla ilgili bir basın açıklaması yapmışmıdır.

İzmir Kent Konseyi başkanı sayın Çağrı Gruşçu'nun yapmış olduğu açıklamayı düzeltmesini, aksi taktirde sendikamız DİSK Genel İş Sendikası olarak bu konuya sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşırız" denildi.

Editör: Haber Merkezi