İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi değerlerinden biri olan Kemeraltı Çarşısı'nı geleceğe taşımak için hazırladığı Kemeraltı Kuşaklama Altyapı Projesi kapsamında önemli bir adım daha attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası karşısında kurulan terfi istasyonunda toplanacak yağmur sularını pompalar vasıtasıyla denize deşarj edecek yağmur suyu hatlarının imalatına başlanacağı bildirildi.
 



50 GÜN SÜRECEK

Bu çalışmalar kapsamında 5 Kasım Perşembe gününden itibaren 50 gün süreyle Atatürk Caddesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Pier arasında kalan bölümünde ulaşım,  trafik akışını bozmayacak şekilde düzenlenecek. Yolun deniz tarafında yürütülecek çalışmalar süresince yol kademeli olarak kaydırılarak trafik akışında bir değişlik yapılmayacak, kara tarafında ise ulaşım Konak'tan Çankaya yönüne İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın karşısındaki otopark alanında açılan servis yolundan sağlanacak. Atatürk Caddesi üzerindeki çalışmaların tamamlanması sonrası trafik düzeni, mevcut haline tekrar döndürülecek. Terfi merkezi ile deniz arasında 7 adet 90 santim çapında 72 metre uzunluğunda yağmur suyu boruları döşenecek. İmalatların en kısa sürede tamamlanması için Fen İşleri Daire Başkanlı ğı kontrollüğünde ekipler 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürecek.

 



KEMERALATI KURTULACAK

Proje aşırı yağışlarda İkiçeşmelik ve yüksek kesimlerden gelerek Kemeraltı'nda baskınlara neden olan yağmur sularının terfi merkezinde toplanıp denize deşarj edilmesini sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'nda "kuşaklama yöntemiyle" başlattığı bu çalışmanın ardından tarihi çarşının tüm sokaklarını kapsayan ve teknik altyapının tamamını yenileyen 2. Etap projenin de yapımına başlayacak. 2. Etap projenin ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde yapıldı ve ihale itiraz süresinin bitmesi sonrası yer teslimi yapılarak yapım sürecinin başlatılması bekleniyor.

NELER YAPILACAK?

Kemeraltı Kuşaklama Altyapı Projesi kapsamında Eşrefpaşa Caddesi, Gazi Bulvarı, Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Çankaya bölgesine yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşenecek. Şehit Fethi Bey Caddesi'nde yağmur suyu ızgaraları yapılacak. Saat kulesi ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki içme suyu hattı yenilenecek. Gazi Bulvarı, Fevzipaşa Bulvarı, Eşrefpaşa Caddesi'ndeki içme suyu ve atıksu hatlarının yenilenmesi ile bölgedeki mevcut alt yapı güçlendirilmiş olacak. Toplam 27 milyon liraya  mal olacak çalışmaların 7 ayda tamamlanması hedefleniyor.