Toplu iş sözleşmesi belediyenin kadrolu personeli 54 işçiye yüzde 35 ile 40’lık asgari ücret artışına ve Ocak ayından itibaren geçen süreyi de kapsayan telafi maddeleri ile yeni sosyal haklar getirdi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Kemalpaşa Belediyesi bir markadır, bu markanın her zaman üst seviyede olması gerekiyor. Bunu da bizler, hep beraber yapacağız. Türkiye şartlarında göre emeğinizin karşılığının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki herkes daha fazla maaş alsın. Bunun için çabalıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.

Kemalpaşa Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında sürdürülen ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Kemalpaşa Belediyesi’nde gerçekleşen törende sendika üyeleri de yer alarak 54 personele yüzde 35 ile 40’lık asgari ücret artışına ve birçok sosyal hakkın yer aldığı sözleşme için imzalar atıldı. Toplantıya Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel İş Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel İş Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı, Disk Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ve DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri toplu iş sözleşmesine tam kadro katıldı.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMELİYİZ

Kemalpaşa Belediyesi’nin bir marka olduğunu bu markayı daha da yükseltmek için hep birlikte çalışılması gerektiğini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Halktan alınan vergilerle ben dahil para alıyoruz. Bunun için halka en iyi şekilde hizmet vermemiz gerekiyor. Kimseye; A partisi, B partisi, C partisi diye bakmayacağız. Kemalpaşa Belediyesi bir markadır, bu markanın her zaman üst seviyede olması gerekiyor. Bunu da bizler, hep beraber yapacağız. Emek en yüce değerdir, Türkiye şartlarında göre emeğinizin karşılığının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki herkes daha fazla maaş alsın. Biz bunun için çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde ekonomik sıkıntılar bu kadar hissettirmiyordu ama bu dönem çok zorluklar yaşanıyor. Arkadaşlarımızla birlikte, büyük bir caba harcayarak bu konuyu size aks ettirmemeye çalışıyoruz. Bu durum sadece bizim belediyeye özgü değil çok belediyede aynı sorun var. Ama biz bunun için buradayız ve çabalıyoruz. Hep birlikte mücadele edip, sorunları çözeceğiz. Toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bir aile olduk, büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim daha iyi iş yapmak, Türkiye’yi kurtarmak için dayanışma içinde olmalıyız” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR SÖZLEŞME İMZALADIK

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini, belediyelerle imzalanan toplu iş sözleşmelerin önemine vurgu yaparak, “İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte çok önemi bir sözleşmeyi Kemalpaşa Belediyemizle imzalayacağımız. Bu önemli sözleşmede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerde örgütlenme sadece örgütlenme anlamının çok daha fazlası demektir. Biz bunun bilincindeyiz bu yönde hareket ediyoruz. Omuz omuza birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DİSK-Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan “Emek en yüce değerdir diyerek emeğe değerini veren, bu sözleşme imzalanmaz büyük destek veren başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘EMEKTEN YANA OLANLAR GÜÇLENDİKÇE...’

Toplu İş Sözleşmesinin ardından açıklama yapan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral ise “Kemalpaşa Belediye Başkanı  Rıdvan başkanımız da örgütleme özgürlüğü ve emekten yana tavrı ile toplu sözşleşmede sunduğu katkı ve desteklerinden dolayı şubem ve Kemalpaşa işçileri adına teşekkür ederiz” dedi.

Saral, “Biz emekçiler ile emekten yana olanlar birleştikçe güçlendikçe; bu ülkede demokrasiyi büyüteceğiz, adaleti inşa edeceğiz, aydınlığı yeniden kuracağız, barışı yeşerteceğiz bu kardeşlik ve birlik türkülerini bıkmadan usanmadan yaşanacak bir Türkiye için tekrar söyleyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi