Kemalpaşa Belediyesi, üreticinin bir boyunca dört gözle beklediği kiraz hasadının sorunsuz geçmesi için bütün imkanlarını seferber etti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı idaresinde oluşturulan kiriz masası ile konu detaylı olarak tartışılarak ilerleyen süreçte nasıl bir yol izleyeceğine dair planlama yapıldı. Sivil toplum kuruşları ve üreticiden alınan talepler doğrultusunda başlayan çalışmalarda üretici ve mevsimlik işçiler mağdur edilmeyecek şekilde tasarlanarak her türlü detay düşünüldü.

KİRAZ SEZONDA TOPYEKÜN SAVAŞ ARTARAK DEVAM EDECEK
Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların sağlığının ön planda tutularak, mevsimlik işçilerin barınması, ulaşımı, pazarlara giriş çıkışlar gibi konular en ufak ayrıntısına kadar düşünüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülecek çalışmalarda vatandaşın barınması için Kemalpaşa Belediyesi’ne ait taşınmazlar ve oluşturulacak çadır evler kullanılarak, bu alanlara belediye personeli tarafından periyodik şekilde dezenfektasyon işlemi yapılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafenin korunması adına ulaşım için daha fazla araç tahsis edilecek.



“ÜRETİCİMİZ GÖNLÜNÜ FERAH TUTSUN”
Üreticinin koronavirüs salgınından etkilenmemesi için tüm imkanlarını kullanacaklarını kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına alarak çok büyük yıkımlara neden oldu. Bu konuda mücadelemizi vermemizin yanı sıra üretime de devam etmemiz gerekiyor. Bilindiği üzere kiraz Kemalpaşa çok değerli ve önemli bir gelir kaynağıdır. Bizim hep birlikte kiraz sezonun en iyi şekilde geçmesi için mücadele vermemiz gerekiyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı sunacağız. Üreticimiz gönlünü ferah tutsun. Her türlü tedbiri alarak, birlikte mücadele vererek üreticimizin yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

“İLK ETAPTA 80 ADET BİN MASKE DAĞITIMI YAPILACAK”
Kemalpaşa’da bulunan meslek liselerine 80 bin adet maske siparişi verilerek ihtiyaç doğrultusunda bu sayının katlanacağını kaydeden Başkan Rıdvan Karakayalı, “Kiraz sezonunun sorunsuz geçmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu dönem bizim için en önemli konu ise koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak olacaktır. Bu kapsamda Kemalpaşa’daki meslek okullarına ilk etapta 80 bin maske üretimi için siparişte bulunduk. Sezonun başlamasıyla birlikte üretici ve mevsimlik işçilerimize dağıtımını yapacağız. Talep doğrultusunda tekrar sipariş verip vatandaşlarımıza temini sağlayacağız. Ayrıca sosyal mesafe ve izolasyon konusunda da tedbirler alacağız. Pazarlarda güvenlik önemlerini üst seviyeye çıkacağız. Zabıta personelimizi pazarlara gönderip, giriş çıkışları kontrol ettireceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi