Gizem TABAN/İZGAZETE- Kemalpaşa Belediyesi şubat ayı olağan ikinci meclis oturumu Kemalpaşa Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda ilginç bir olay yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa için kast ettiği ‘çiftçilere ücretsiz elektrik’ sözü Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. Kemalpaşa Belediyesi’nin ilçedeki çiftçilere ücretsiz elektrik vermesini içeren önerge Meclis’te Cumhur İttifakı meclis üyelerinin sayısal çoğunluğu olması nedeniyle kabul edildi. 

TARTIŞMALI ÖNERGE

Cumhur İttifakı meclis üyeleri, CHP Lideri Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" söylemin üzerinden Kemalpaşa’daki çiftçilerin elektrik ücretlerinin belediye tarafından karşılanması istemişti. Komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündeminde yer alan önerge tartışmalara neden oldu.

TEPKİ ÇEKTİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’ya özel söylediği ‘çiftçilere ücretsiz elektrik’ sözü Cumhur İttifakı tarafından İzmir’de Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere birçok belediye meclis toplantısında önerge olarak sunulmuştu. Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen önerge Meclis’te çoğunluğu bulunan AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Son zamanlarda ülke gündemine oturan enerji zamlarıyla vatandaş dar boğaza girerken çiftçiler tarım politikalarından dolayı ekim yapmayı bırakırken Cumhur İttifakı’nın çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi için belediyelere baskı yapması tepki çekti.  

‘YARGIYA TAŞINACAK’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, söz konusu önerge için hukuki süreç başlatacaklarını ifade ederek, “Bunu yargıya taşıyacağız” dedi. CHP Meclis üyesi Arzu Külahçıoğlu Altıntoz ise stratejik planda ve bütçede böyle bir kalem yer almadığını belirtirken söz konusu önergenin hayata geçmesinin kanuni açıdan uygun olmadığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi