Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için atık yağ toplama uygulamasını hayata geçiren Kemalpaşa Belediyesi, insan sağlığı ve doğanın korunması için önemli bir adım atmış oldu. Geliştirdiği projelerde halkın faydasını önceleyen Kemalpaşa Belediyesi’nin atık yağ toplama uygulamasıyla birlikte; doğaya verilen zararın önüne geçilecek. Vatandaşların biriktirdikleri atık yağlar, belediye ekiplerince toplanacak ve atık yağların özellikle suya karışması engellenecek.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Kemalpaşa Belediyesi oluşturduğu özel ekip ile, Çağrı Merkezi ve WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşarak biriktirdiği yağların dönüşüme kazandırılmasını isteyen vatandaşların evlerine giderek teslim alacak. Vatandaşlar konu ile ilgili, 0850 775 1923 Dahili; 1005,  Whatsapp İhbar Hattı; 05377318686 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecek.

“DOĞAYA SAYGILI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Atık yağ dönüştürme kampanyası ile ilgili Kemalpaşalı vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Rıdvan Karakayalı, “Bitkisel atık yağlar evlerde lavaboya döküldüklerinde çevreye zarar verdiği gibi son zamanlarda denizlerde ortaya çıkan deniz salyası olarak bilinen müsilaj gibi sorunlara da neden oluyor. Biz de çevreyi korumak adına belediyemiz bünyesinde bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımız çağrı merkezimizi aradığında ekiplerimiz ivedilikle vatandaşlarımızın evlerine kadar gidip atık yağları teslim alarak sonrasında geri dönüşüme kazandıracak. Daha temiz bir çevre, doğaya, ağaca, akarsuya saygılı nesiller yetiştirmek için çalışacağız. ” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi