Türkiye genelinde 46’ncısı, İzkitap Gönüllüleri tarafından Ören'de faaliyete geçirilen kütüphanenin açılışına, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye başkan yardımcıları, Şehit Yüzbaşı Hakan Bizrenli'in yakınları, CHP İlçe örgütü ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Keman ve Türk Sanat Müziği dinletisi gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin açılış kurdelesini Başkan Karakayalı kesti. Karakayalı, törenin ardından kütüphaneyi gezerek inceledi.

“ŞEHİDİMİZİN ADINI YAŞATMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Törende, açılışı gerçekleştirilen kütüphanenin, bir bilim merkezi haline geleceğini söyleyen Başkan Karakayalı, "Türkiye genelinde, 46’ncısı Ören’de düzenlenen törenle, hayata geçirilen kütüphane seferberliği için Mesut Bey’e teşekkür ediyorum. Daha önce Bağyurdu’nda açtığımız kütüphanelerimizin diğer mahallelerimizde de açılması için çalışmalar yürütüyoruz. Çağımız artık gelişti, burası sadece kütüphane değil bir bilim merkezi olacak. Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızı okumaya teşvik ederek Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Şehidimizin ismini yaşatacağımız bu kütüphaneyi Ören’e kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu açılışa katılan bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Şehidimizi de bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

“HAKAN BİZRENLİ’NİN VE BİZİM RUHUMUZU MUTLU ETTİ”

Şehidin yakınlarından ablası ve eniştesi Özlem Osmanağaoğlu ile İlyas Osmanağaoglu’nun katıldığı törende, kısa bir konuşma gerçekleştiren İlyas Osmanağaoğlu “Atatürk’e açıkça ya da gizlice saldırıların olduğu bu dönemde, Atatürk’ün çocukları adında kütüphane kurulması başta Hakan Bizrenli’nin ve bizlerin ruhunu çok mutlu etti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Mesut Tim ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MESUT TİM’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Törende, keman dinletisi gerçekleştiren sanatçı Damla Turan’ın ardından Filiz Sarıoğlu çifti Türk Sanat Müziği dinletisi gerçekleştirdi. Çift, daha sonra İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’e plaket takdim etti. Ayrıca, şair Şerif Kutludağ, Nazif Çavdar ve Mehmet Rayman kendilerine ait şiirleri katılımcılarla paylaştıkları tören, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.