Bungalovları, çadır alanları, tırmanma duvarı, hobi bahçesi, bisiklet tamir alanı ve kafeteryası ile izci ve kampçıların yeni adresi olacak Merkez'in açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina izcilerle birlikte kamp ateşini yakarak yaptı.

Akut Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki'nin de katıldığı açılışta Başkan Piriştina, tırmanma duvarındaki hüneriyle de alkış aldı. Kalabalık davetli topluluğu eşliğinde yapılan açılış töreninde Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya "İlklere imza atan Başkanıma nazar değmesin" diyerek, nazar boncuğu taktı.

Kaynaklar bölgesinde gençlerin ve doğa tutkunlarının buluşma noktası olacak 5 bin metre kare alana konumlanan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'nin açılışı renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

Açılışa CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Akut Başkanı Nasuh Mahruki, CHP ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, İzmir'deki dağcılık, izcilik ve doğa kulüplerinin temsilcileri, Buca ve diğer ilçeleri muhtarları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Buca köylerinde kırsalda kalkınmaya yönelik pazar yeri, kompost gübre tesisi, köy müzesi gibi projelerin yanında işin spor bölümünde de doğa sporları meraklıları ve doğayla iç içe yaşamak isteyen tüm İzmirliler için İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Piriştina, "Tesis daha açılmadan Buca'nın 15 okulu tarafından başvuru yapıldı. Çocuklarımız burada ilk yardım, izcilik eğitimi, doğa sporları eğitimi alacaklar. Umuyorum gelecek dönemlerde Türkiye'nin dört bir yanından hatta dünyadan misafirlerimiz gelecektir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi