İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Kooperatif Komitesi Başkanı Süheyla Biçer ve dernek üyeleri Kavacık'ta bir kahvaltılı toplantı organize etti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Meclis Üyesi Servinaz Ömür, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda ve Kavacık Kadın Kooperatif Başkanı Nurten Özkan'nın da katıldığı kahvaltı sonunda köyü dolaşan İZİKAD üyesi kadınlar, kooperatif üyelerinin yaptığı salça, zeytinyağı, üzüm, reçel gibi ürünlerden satın alarak kooperatife katkıda bulundu.

"ÜÇ KÖYE DE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Başkan Selvitopu, Karabağlar'a bağlı Uzundere, Tırazlı ve Kavacık'a çok önem verdiklerini belirterek buralarda köy hayatının aynen devam etmesi, özellikle kadınlarında ekonomik yaşama katılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kavacık kadınlarının kooperatif kurarken maddi destek almadıklarını da hatırlatan Selvitopu, "Biz onlara sadece bilgi desteği verdik. Elimizden geldiğince destek veriyoruz. Destek olmaya da devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın azimleri var. Bu işi mutlaka daha iyi noktalara getireceğiz" dedi.

Başkan Selvitopu son olarak kavacık kadın kooperatifi üretim atölyesini başlatıp, üretim yapacaklarını belirterek, "İnşallah seneye üzüm festivalinde o atölyede üretim olur" dedi.

Editör: Haber Merkezi