Gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin 29. yılında Karabağlar Belediyesi tarafından bir anma töreni düzenlendi. Üçyol Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıtı önünde düzenlenen törene, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır ve Atila Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri, bir önceki dönem İGC Başkanı Misket Dikmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, konuşmasında Uğur Mumcu'nun gazeteciliği ve öğretileriyle yaşamaya devam ettiğini belirtti. Gappi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ömrünü adadığı mesleğinde tüm baskılara karşın Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde korkmadan, yılmadan yazmanın bedelini canıyla ödeyen Uğur Mumcu'nun katledilişinin 29. yılında, basının üzerindeki bulutlar hala kapkara. Meslektaşlarımız büyük bir baskı görüyor. Bugün bir deyim kullandığı için tutuklanan meslektaşımız var. Kaygılarımız her geçen gün artıyor ama durduramıyorlar. Durduramayacaklar. Var gücümüzle gazetecilik mesleğinin layığıyla ve özgürce yapılması için çalışıyoruz, çalışacağız. Yolumuzu daima aramızdan alındıktan sonra bile öğretileriyle yol gösteren Uğur Mumcu ve basın şehitlerimizin onurlu duruşları ve miras bıraktıkları düşünceleri aydınlatacak."

KATLEDENLERİN GÜCÜ ONU UNUTTURMAYA YETMEDİ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise yaptığı konuşmada, “Onu katledenler zannettiler ki, Uğur Mumcu'nun bedeni yok edilince düşünceleri de ortadan kalkacak. Onun ülkesine, halkına bakışının yok olacağını zannettiler. Oysa bu halk her 24 Ocak'ta onu bağrına basmaya ve sevgiyle anmaya devam ediyor. Katledenlerin gücü onu unutturmaya yetmedi. Bundan sonra da hiç kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

Konuşmaların ardından Uğur Mumcu Anıtı'na kırmızı karanfil bırakıldı. Katılımcılar daha sonra anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar.

Editör: Haber Merkezi