Proje ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak, ortaya konan ihtiyaçlara göre şekillendiren Bornova Belediyesi, Altındağ Atatürk STK Yerleşkesi’nde “Katılımcı Yönetim; Güçlü Kent” yaratma sloganıyla çok önemli bir çalışmaya imza atıyor.

Aynı ya da farklı alanlarda faaliyet gösteren STK’ların farklı birimlere sahip gönüllülerinin STK Yerleşkesi Çalışma Grupları’nda temsil edilmesini ve kent yönetimine katkıda bulunmasını hedefleyen çalışmanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Gönülüler, çalışma grubu toplantılarında ilgi ve uzmanlık alanlarıyla ilgili mevcut durumu saptayıp, saptanan sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi için ortak projeler geliştirecek. Ben bizlere de ışık tutacak bu çalışma gruplarını birer ihtisas komisyonu olarak görüyorum. Bu çalışmaya dahil olana tüm gönüllülere teşekkür ederim” diye konuştu.

17 alandaki çalışma grupları şöyle;

Engelsiz Yaşam, Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon, Yerelde Sürdürülebilir Kalkınma, Sivil Katılım ve Gönüllülük, Sosyal Politikalar, Turizm Tanıtma, Afet Risk Yönetimi ve Arama Kurtarma, Göç ve Mülteci, Hemşehri Hukuku, Hayvan Hakları, Yaşlı Politikaları, Çevre ve İklim Değişikliği, Eğitim ve Kişisel Gelişim, Kültür ve Sanat, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sağlık ve Spor, Çocuk ve Gençlik Hakları.

Editör: Haber Merkezi