Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde yapılacak 'Aşk Festivali', 21- 22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Organizasyonda konserden müzik dinletilerine, dans gösterilerinden şiir dinletilerine, karikatürist performanslarından en güzel aşk filmleri gösterimine kadar birçok etkinlik yer alacak.

Gerçek bir hikayeden ilham alan festivalle hoşgörü, sevgi ve aşk duygularını yeniden canlandırmayı umduklarını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Dans gösterisi, karikatürist performansı, şiir dinletisi, konser ve film gösterileriyle dolu dolu bir festival gerçekleştireceğiz, herkesi bu güzel etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyorum. Aşka, sevgiye inanan herkesi bu güzel etkinliğe bekliyoruz " diye konuştu.

FESTİVAL GERÇEK AŞK HİKAYESİ'NDEN ESİNLENDİ

Aşk Festivali'ne esin kaynağı, 1935-1980 yılları arasında, yeni adı Dalyan olan Köste'de yaşamış Nezir adında bir gencin hikayesine dayanıyor. Hikaye şöyle: Duyma ve konuşma engelli Nezir, Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'ya ulaşmak için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yapmış. Sakız'a geçmeyi başaran Nezir, engellinin yanı sıra pasaportsuz olması nedeniyle derdini de anlatamayınca, casus sanılarak sorgulanmış. Ülkeye dönen ve yaşadıklarına rağmen Tinika'yı görme arzusundan vazgeçemeyen Nezir, yeni bir yol aramış. Sevdiğini görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.

Editör: Haber Merkezi