İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli geçen 5 Mayıs'ta atılan Masaplar Meydanı'nda calışmalar sona yaklaştı. Büyükşehir Belediyesi'nin kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi ile kent yepyeni bir cazibe merkezi kazanırken, bölgedeki trafik sıkışıklığı da ortadan kalkacak.

Buca'nın yıllardır çözülemeyen en büyük sorunları arasında yer alan Kasaplar Meydanı'nda yapılan çalışmaları yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kasaplar Meydanı'nda yapılan çalışmaların Buca ve Bucalılar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, meydanın hizmete açılmasını tüm hemşerileriyle birlikte sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Meydanın Buca'ya yepyeni bir vizyon katacağını söyleyen Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarda 150 araçlık yeraltı otoparkının inşaatı tamamlanırken, meydan düzenlemesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Gölgelikler, oturma grupları, gezinti alanları, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak. 2016 Temmuz ayı olan inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında meydanın açılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi