Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Haziran ayında Girne Kültürpark içerisinde temeli atılan ve Karşıyakalı efsane Güreşçi Muharrem Candaş'ın adı verilen çok amaçlı spor salonunu, muhteşem bir törenle hizmete açtı. Açılış törenine; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediye eski Başkanı A.Kemal Baysak, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Muharrem Candaş’ın aile bireyleri, Karşıyaka’nın ve spor camiasının tanınmış isimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Başkan Akpınar; Candaş’ın torunu Pırıl Candaş’a çiçek takdim etti.

5 BİN KİŞİ FAYDALANACAK

Yaklaşık 500 metre karelik alan üzerine kurulan spor salonunun açılış gösterilerinde, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları ve Jimnastik Gösteri ekipleri sahne aldı. Tesis; basketbol ve voleybolun yanı sıra, alternatif branşlara yönelik salon ihtiyacına da yanıt verecek. Jimnastik, judo, fitness ve step başta olmak üzere, pek çok branşta sportif faaliyete ev sahipliği yapacak olan tesisten yılda ortalama 5 bin sporcu faydalanacak.

HER YAŞTA VE HER BRANŞTA SPOR

Her yaşta ve her branşta sporu desteklemek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yeni Muharrem Candaşlar yetiştirmek için bu salonu inşa ettik. Karşıyaka Belediyesi olarak; 4 yaşından 80 yaşına kadar herkese spor yaptırıyor ve teşvik ediyoruz. Bu yüzden Türkiye’nin ilk ve tek Aktif Şehriyiz. Biz yola halkla çıktık ve halk için çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını doğru kullanıyoruz. Her il İzmir gibi, her ilçe de Karşıyaka gibi olsun diye çalışmaya devam edeceğiz. Salonumuz sayesinde, kentimize donanımlı, sağlıklı ve çağdaş bir ortamda spor yapılabilecek bir tesis daha kazandırmış olduk” dedi.

“SPORA VE SANATA YATIRIM YAPILMALI”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da “Ne mutlu ki, İzmir’de böylesine vefalı, büyük yürekli ve unutulmayacak isimleri yaşatmak isteyen belediye başkanları var. Kendisine şükran borçluyuz. Devletin tüm kurumları, bugün Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı gibi, spora - sanata ve kültürel faaliyetlere yatırım yapmalı. Ülkemiz ancak o zaman kalkınır” diye konuştu.

AKPINAR’A TEŞEKKÜR

Karşıyaka’nın efsane isimlerinden Tahir Türetken, geçmiş dönem belediye başkanlarından A. Kemal Baysak, Şair- Yazar Okan Yüksel ve Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı Levent Güçlü de bu güzel tesisi ilçeye kazandırdığı için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi