Düzenlenen özel törenle mozoleye çelenk konuldu. Ata’nın huzuruna çıkan Karşıyakalı gençler, duygu dolu anlar yaşadı.

BÜYÜK HEYECAN

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında geleneksel hale getirdiği Anıtkabir ziyaretini bu yıl da 80 öğrenci ile gerçekleştirdi. Görevli öğretmenler eşliğinde Ankara’ya giden Karşıyakalı gençler, büyük heyecan ve gururla Ata’nın huzuruna çıktı.

NE MUTLU SENİ ANLAYANA!

Ziyaret kapsamında düzenlenen özel törende, mozoleye çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu yapıldı. Anıtkabir Anı Defteri'ne de “Bugünümüzü bile yıllar öncesinden dahiyane bir şekilde öngörmüş bir liderin evlatları olmanın gururuyla, ilkelerinden ayrılmayacağımıza ant içeriz. Ne mutlu seni anlayana” yazıldı. Gezide Birinci ve İkinci Meclis binaları ile MTA Tabiat Tarihi Müzesi de ziyaret edildi.

AYDINLIK NESİLLER YETİŞİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyakamızda; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydınlık, vizyonlu, ahlaklı ve bilinçli evlatlar yetiştiriyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya sarılan bir nesil, gelecekte de aynı iradeyle ülkesine sahip çıkacaktır. Gençlerimizin Atatürk’ü daha yakından tanımaları ve O’nun ışığıyla aydınlanmaları için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ANLAMLI TEŞEKKÜR

Ata’nın huzuruna çıkmaktan onur duyduklarını belirten Karşıyakalı öğrenciler de “Bizlere bu fırsatı veren Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a çok teşekkür ediyoruz. Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine daima bağlı kalacağız ve emanetlerimizi sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi