İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Projesi kapsamında ilk örnekleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan ahşap iskele uygulamasını şimdi de Karşıyaka'ya taşıyor. 5 metre genişliğinde ve 20 metreuzunluğunda inşa edilecek ahşap iskeleler, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 6 ahşap iskelenin yapım ihalesi 23 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Yakın zamanda hayata geçirilecek projeye göre iskeleler, konumları doğrultusunda farklı temalar ve görsellikte olacak. Alaybey 1 ve 2 numaralı iskeleler Karşıyaka Anıt - Alaybey Tersanesi arasında, Karşıyaka 4 ve Karşıyaka 5 olarak adlandırılan iskeleler Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında, Karşıyaka 2 ve 3 isimli iskeleler ise Evlendirme Dairesi ile Bostanlı İskelesi arasında inşa edilecek. İskeleler temalarına uygun şehir mobilyaları ile birlikte tasarlanarak projelendirildi.

Ahşap iskeleler tasarlanırken; en çok rüzgar gücüne sahip olan Karşıyaka 2 ve 5 iskeleleri "rüzgarlı iskele" konsepti ile tasarlandı. Rüzgarlı iskelelerin üzerindeki rüzgar gülü, iskele aydınlatması için gerekli olan elektriğin önemli bir bölümünü karşılayacak.

İskelelerin en iyi manzaraya sahip olanlarından biri durumundaki Karşıyaka 4 iskelesi "platform iskele" olarak tasarlandı. 5 metrelik genişlik iki kola bölünerek kollardan biri düz giderken diğeri yükseltilerek daha iyi bir manzara etkisi sağlandı.

Gölgelikli temasında yapılacak Karşıyaka 4 ve Alaybey 1 iskeleleri ise insan yoğunluğunun çok olduğu noktalarda seçildi. Özel tasarım gölgelikleri bulunan iki iskele birbirlerinden, oturma amaçlı tasarlanan kent donatıları ile farklılık gösterecek.

Alaybey tersanesine en yakın konumdaki Alaybey 2 iskelesi ise "ağaçlı iskele" olarak tasarladı. İskele üzerindeki figüratif metal ağaçlar aynı zamanda kuşlar için de tünek görevi üstlenecek.

Editör: Haber Merkezi