Sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek bir yatırıma imza atarak ‘Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni kuran Karşıyaka Belediyesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşlara sosyal yaşamın kapılarını araladı. Mavişehir’de yer alan modern tesiste resim, pilates, koro, örgü, aşçılık ve tango gibi 16 farklı branşta ücretsiz kurslar açıldı. Kısa zamanda kontenjanları dolduran Bilge Çınarlar, hem eğlenme hem de yeni hobiler edinme imkanı buldu.

3 AYDA 1530 ÜYE

Üye sayısının 3 ayda 1530’a ulaştığı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde ücretsiz kursların yanı sıra, kuaför ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor, sağlık seminerleri düzenleniyor. Boş zamanlarını merkezde değerlendirmek isteyen üyeler; dinlenme salonunda sohbet edip televizyon izliyor, masa oyunları oynuyor ya da kütüphanedeki kitapları okuyor. Alanında uzman çalışanların hizmet verdiği merkezde bir hemşire de görev yapıyor. Merkeze, 369 06 87 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezimiz, bir yandan büyüklerimize sağlıklı ve huzurlu bir ortam sunarken, bir yandan da onların bizlerle ve hayatla iletişimini canlı ve üretken tutmayı amaçlıyor. Bu hedefle sunduğumuz hizmetlerin ve etkinliklerimizin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin baş köşesindeki çınarlarımızla her zaman el ele olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi