Kadınlara yönelik hak ihlallerini ortadan kaldırmak, anayasal kazanımlar konusunda onları bilgilendirmek ve sosyal destek sağlamak adına çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, bünyesindeki sosyolog ve sosyal çalışma görevlilerini seferber etti. Konu ile ilgili 3 personel, Kuşadası’nda, Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na katılarak ‘Eğitici Uzman’ sertifikası aldı.

16 HAFTA SÜRECEK

Sertifika alan belediye çalışanları da Mahalle Merkezleri ve Kadın Kooperatifi’ndeki 200’e yakın kadına insan hakları ve yasal gereksinimleri hakkında eğitimler vermeye başladı. Büyük ilgi gören eğitimler; yasaların kadınların yaşamlarını nasıl şekillendirdiği konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlayacak. 16 hafta sürecek eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Her bir kadın, kendi kişisel haklarını savunabilir hale gelecek.

ÖRGÜTLENMELERİ DESTEKLENECEK

Kadınlar, kadının insan hakları ve bu haklarla ile ilgili ulusal yasalar ve evrensel normlar konusunda bilgilendirilecek. Eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmaları sağlanacak. Kadınlar, insan haklarının ihlali durumlarında toplumun ve devletin bu haklara daha saygılı olmasını sağlamak ve çözümler geliştirmek için toplumsal eyleme teşvik edilecek ve kadınların günlük yaşamda yasal haklarının korunması ve uygulanması desteklenecek, örgütlenmeleri sağlanacak.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi