İki gün sürecek etkinlikler kapsamında; Ege ve İzmir mutfağının vazgeçilmez parçası olan otlardan yapılan yemek çeşitleri sunulacak. Kurulacak sembolik pazar alanında, özellikle İzmir mutfağında yaygın olarak tüketilen turpotu, hardal, radika, cibez, arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, ısırgan otu, helvacık, gelincik ve iğnelik gibi kış mevsimine özgü yabani otlar sergilenecek. Danilo Zanna ve Serkan Çakır gibi alanında yetkin, tanınmış şeflerin katılımıyla lezzet şovuna dönüşecek mutfak atölyelerinin yanı sıra; uzman yazarlar, etnobotanist, gastronom ve akademisyenlerin yer alacağı atölye-söyleşi etkinlikleri yapılacak. Festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Slow Food ve Tohum Merkezi standı da olacak.

A’DAN Z’YE OT KÜLTÜRÜ

Yabani otların sağlıklı beslenmedeki yerinden, ot seçiminde ve tedariğinde dikkat edilmesi gereken noktalara kadar pek çok önemli konu, uzman isimler tarafından konuklara aktarılacak. Ot yemeklerinin tarifleriyle birlikte, pişirme teknikleri ve yapım aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılacak. Program aralarında, pazar yerlerinde toplayıcılar ve tüketicilerle yapılan sohbetleri içeren videolar gösterilecek. Oyuncu Yüksel Ünal’ın sunumuyla gerçekleştirilecek ödüllü bilgi yarışması da festivalin en renkli etkinliklerinden biri olacak. Ayrıca, İzmir’deki Girit mübadilleri dernekleri ve kadın kooperatifleri de hazırlayacakları lezzetlerle damaklarda iz bırakacak.

“FARKINDALIK YARATACAĞIZ”

Karşıyaka Ege Otları Festivali’ne tüm İzmirlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Anadolu, binlerce yıllık deneyim ve bilgi birikimi ile kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaşan, çok değerli bir yabani ot kültürüne sahiptir. Ege ve İzmir de bunun eşsiz bir parçasıdır. Karşıyaka Belediyesi olarak, bu kültüre dair farkındalık yaratmak, yeni nesillere de tanıtarak sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla 26-27 Şubat’ta ilk Karşıyaka Ege Otları Festivali’mizi düzenleyeceğiz. Hep birlikte; tadarak, görerek, deneyimleyerek, ot kültürünü daha yakından tanıma imkanı bulacağız. Belki de farkında olmadığımız pek çok önemli bilgiyi hayatımıza katacağız. Bu keyifli tecrübeleri paylaşmak isteyen herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi