Ramazan Ayı’nda toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi, bu kez şehit aileleri ve gaziler ile buluştu. Gondol Restoran’daki iftar yemeğine 500’e yakın şehit yakını ve gazi katıldı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatice İşbilen, İzmir Şehit Polis Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Çelik, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de iftarda yer aldı. Beşikçioğlu Camisi İmamı Adem Uran’ın duasıyla başlayan yemekte, duygusal anlar da yaşandı. Gecenin sonunda Başkan Akpınar’a çiçek takdim edildi. 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu ülkede milletvekilleri kadar, şehit yakınları ve gaziler de ayrıcalıklı olmalıdır. Sağlık giderleri karşılanmalı, maaşları ve sosyal hakları düzeltilmelidir. Bu ülke uğruna canını veren şehitlerimizin ailelerine ve gazilere sahip çıkmak boynumuzun borcudur ancak bunun ne kadar yerine getirildiği tartışılmalıdır! İngiltere'de bir gazi bir mağazaya gittiğinde anons edilir, mağazamızı şereflendirdi diye. Biz neredeyse açlığa mahkum ediyoruz, kaderine terk ediyoruz. Bizim vatan sevgimiz ve dayanışma anlayışımız bu olmamalı. Kendimi her şehit ailesinin bir yakını, şehit evlerinin bir ferdi olarak hissediyorum. Bizi buluşturan, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik ruhudur. Karşıyaka Belediyesi her zaman, yanınızda olacaktır. Bu ülkeye yaptığınız fedakârlıklar için minnettarız” dedi.

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise “Sizlerin acısını paylaşmak, sofranıza ortak olmak bizler için çok değerli. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için kanını feda edenlere minnettarız. Her gün yeni acılar yaşıyor, yeni şehit haberleri alıyoruz. Dileğimiz odur ki, bu ülkede bir insan dahi öldürülmesin ve terör belası derhal son bulsun. Şiddet ve terör nereden geliyorsa, kınıyoruz, lanetliyoruz” diye konuştu. Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı da iftar yemeğini düzenleyen Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi