Sosyal tesislerden daha fazla insanın yararlanmasını sağlamak ve sağlıklı gıdaları hesaplı fiyatlarla halka sunmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de bulunan eski Ocakbaşı Et Restoran’ın alanında yepyeni bir konsept oluşturdu. Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından geçtiğimiz aylarda Ocakbaşı’nın yerinde hizmete sunulan ‘Kent Konsept Mutfak’ isimli restoranın ardından; aynı alanda, kooperatiften alınan gıda ürünlerinin satışının yapılacağı ‘Kent & Koop Gıda Market’ ile ‘Mavişehir Kafe’ de muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Törene Başkan Akpınar’ın yanı sıra, eski Bakan, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar, muhtarlar, meclis üyeleri ve İzmir’in her tarafından gelen vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte market içinde izdiham yaşandı. Akpınar ve beraberindekiler de alışveriş yaptı.

UYGUN FİYATA GÜVENLİ GIDA

Kent & Koop Gıda Market’te, başta üretici kooperatiflerden gelen ürünler olmak üzere; sebze, meyve, balık, et, peynir, organik gıdalar, unlu mamuller, tatlılar, konserveler ve yağ çeşitleri gibi, pek çok farklı kalemde yiyecek ve içecek tüketiciyle buluştu. Hesaplı fiyat politikasıyla fark yaratan market; sağlıklı ve güvenli gıdalara uygun fiyatlara erişmeyi mümkün hale getirdi. Sebze meyvenin en güzeli, organik ürünlerin en çeşitlisi, Kent A.Ş. mutfağından; tatlılar, pastalar, börekler ve mezelerin en lezzetlisi, etlerin, şarküterinin en kalitelisi, yağlar, içecekler, bakliyatların en seçmecesi ile şaşırtıcı fiyatlarla daha binlerce ürün Kent & Koop Gıda Market’in raflarında üreticiden tüketiciye taşındı. Ayrıca, kooperatiflerin ürettiği çiçekler de satışa sunuldu. Aynı alanda oluşturulan Mavişehir Kafe ise seçkin ortamı ve keyifli bahçesiyle 7’den 70’e tüm Karşıyakalılara hitap etmeye başladı.

KİLO İLE KAHVALTI

Geçen Ocak ayında açılışı yapılan Kent Konsept Mutfak da özellikle ‘kilo ile kahvaltı’ uygulamasıyla kısa zamanda İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Hafta sonları 08.00 ile 15.00, hafta içi de 08.00 ile 11.00 saatleri arasında kahvaltı hizmeti veren restoranda; tereyağından bala, börekten jambona kadar çok sayıda yiyecek çeşidi sunuluyor. Büfedeki kahvaltılık ürünlerden istedikleri kadar alıp, gramaja göre ödeme yapan misafirler, kişi başı ortalama 8 - 10 liraya kahvaltı yapabiliyor. Öğle yemeğinde geleneksel Türk mutfağından seçeneklerin sunulduğu Kent Konsept Mutfak, akşam da et restoran olarak, çok uygun fiyatlarla konuklarını ağırlıyor. Üç tesisin bir araya geldiği 7 bin 500 metrekarelik arazide, çocuklar için oyun parkı da bulunuyor.

“ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ BULUŞTURDUK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini daha Karşıyaka’da hayata geçirdik. Hem üreticiyi desteklemek hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli ürünleri daha uygun fiyata alma imkanı yaratan tesisimizi hizmete açtık. Avrupa’da ve dünyanın pek çok ülkesinde kooperatifler ülke ekonomisinin lokomotifi görevini üstlenir. Yerel yöneticilik sadece park, bina yapmak değildir. Kooperatifler aracılığıyla üretici ile tüketici direk buluşturmak da bizim asli görevlerimizdendir. Burada bir toptancıdan ürün alıp satmayacağız. Üreticiyi destekleyeceğiz ve tüketicilerin cüzdanına katkı sağlayacağız. Biz bu gücü halktan alıyoruz. Türkiye’de siyasetin ve siyasetçilerin de örnek alacağı bir tesisi ilçemize ve İzmirlilere kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan sadece Mavişehirliler değil, evladına uygun fiyatla kahvaltı yaptırmak, yemek yedirmek isteyen herkes faydalanacak. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet ve Örnekköy’de de benzer konseptleri yaratacağız” dedi.

Yalı Mahalle Muhtarı Ahmet Şentürk ve Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Cabbar da ilçeye kazandırılan hizmetten dolayı Başkan Akpınar ve belediye ekibine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi