Karşıyaka Belediyesi’nin, ‘5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin’ yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin konuşmacı olarak katıldı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye, Karşıyaka Belediyesi Başkanvekili Süha Barlak ve yüzlerce Karşıyakalı da katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bu anlamlı günde, böylesi özel konukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"BEN VARIM DEMEK ZORUNDAYIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Türk kadını seçme seçilme hakkını alana kadar çok bedel ödedi. Ve Ulu Önderimiz Atatürk, kadınlara hak ettikleri değeri verdi. Kadın ve erkeğin, toplumsal kurumlarda eşit temsil edilmesi önemli ancak oturduğumuz yerde keşfedilmeyi de beklememek lazım. İnancımızla, mücadelemizle ve kararlılığımızla ‘ben varım’ demek zorundayız. Bugün, ‘kadına şiddete hayır’ diyen kadınlara bile saldıran bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Yeter ki örgütlenelim ve omuz omuza, yeniden Cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına bağlı olarak bir arada olalım, her zorluğu böyle yenebiliriz” dedi.

"EŞİT TEMSİLİYET ÇOK ÖNEMLİ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin'de, “Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Atatürk’ün kadınlar için attığı adımlar Türk kadınını uygar medeniyetler seviyesine getirdi. Bağımsızlığın, laikliğin demokratik bir toplumun olmazsa olmaz koşulu kadın ve erkek eşitliğidir. Günümüzde, kadınlar sadece STK’larda yeterli yer bulabiliyor ancak kamu ve özel sektörde kadının adı neredeyse yok. İşte bu durumu tersine çevirmedikçe mücadelemiz tam olarak sonuca ulaşmayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi