Karşıyaka’daki hurda araç kaldırma çalışmaları geçtiğimiz Şubat ayında, Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Zabıta ekipleri tarafından, İzmir Valiliği’nin kararına istinaden başlatıldı. Bu kapsamda; ilçe genelindeki boş arazilerde, mahalle aralarında, cadde ve sokak kenarlarında terk edilmiş vaziyette 179 adet hurda araç bulunduğu belirlendi. Sahipleri tarafından kaldırılmayan ya da sahiplerine ulaşılamayan araçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri ve Karşıyaka Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Menemen’deki İBB Hurda Araç Toplama Otoparkı’na çekilirken, bu süreçte toplanan hurda araç sayısı 120’ye ulaştı.

SAHİPLERİNE 997 LİRA CEZA KESİLİYOR

İlçe genelinde hurda araç tespit ve çekme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Hurda araçların kaldırılması için 15 Şubat’tan bu yana yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Plakası olan araçların sahiplerinin bilgilerini Emniyet’ten alarak tebligat çekiyor, 10 gün süre veriyoruz. Kaldırılmazsa, sahibine Kabahatler Kanunu’na göre 997 lira cezai işlem uyguluyoruz. Tüm resmi işlemleri tamamlanmış ve yasal olarak hurdaya ayrılmış araçlar, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri ve İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ile birlikte kaldırılarak İBB Hurda Araç Otoparkı’na götürülüyor. Sahipleri araçlarını 6 ay içinde buradan alabiliyor, bu süre sonunda araçlar Maliye Bakanlığı’na devrediliyor” dedi.

“TEHLİKE VE KİRLİLİK ORTADAN KALKACAK”

Terk edilmiş hurda araçların ciddi tehlikeler yarattığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sahipleri tarafından yol kenarlarında, boş arazilerde atıl vaziyette bırakılmış bu araçlar, görsel ve çevresel kirliliğin yanında güvenlik açısından da ciddi riskler oluşturuyor. Özellikle çocuklar için tehlike arz eden, yanma - patlama riski taşıyan, trafikte de sıkıntı yaratan bu soruna son vermek için Karşıyakamızda kurumlar arası işbirliği ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Hurda araçlardan kaynaklı tehlike ve kirlilik tamamen ortadan kalkana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi