Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı ikinci oturumu, Beldiye Başkanı Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Tugay, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın Atakent Mahallesi’nde bulunan spor tesisi imarlı arazinin, özel eğitim alanı imarına dönüştürülmesini öngören plan değişikliğinin iptali için açtığı yürütmeyi durdurma davasının sonuçlandığını ifade etti. Başkan Tugay, mahkemenin yürütmeyi durdurduğunu belirtti. 

PLANLAR İADE EDİLİYOR

“Atakent mahallesi sınırları içinde yer alan 9846 ada, 1 nolu parselin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.07.2020 tarih ve 05487 sayılı kararı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile özel eğitim  alanı ve park ve yeşil alan olarak belirlenmesine ilişkin açılan İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 2020/1440E sayılı davada Yürütmenin durdurulmasına karar verildiğinden, planların kademeli birlikteliği ilkesi çerçevesinde üst ölçekli planlara uygunluk gerektiren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin müdürlüğüne iadesini” konu alan gündem maddesi, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

'SAYIŞTAY RAPORLARI OCAK'TA MECLİSE GELECEK'

Yılın son meclis toplantısının  kapanış konuşmasında üyelere hitap eden Tugay, “Bu meclisimizle birlikte 2021 yılının son meclisini yapmış oluyoruz. 1 yılı geride bıraktık. Sayıştay raporunu da Ocak ayı meclisimizde değerlendireceğiz, sizleri bilgilendireceğiz, değerlendirmelerinizi alacağız. 2 yıldır pandemi, deprem gibi doğal felaketlerden dolayı sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Umuyorum önümüzdeki yıl bunları atlattığımız bir yıl olur. Toplumun tamamı yaşanan her türlü sorundan etkileniyor. Bu yüzden birlik, beraberlik içinde eleştirilerimizde saygıyı koruyarak hakka hukuka riayet ederek ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci atlamayı diliyorum” sözleriyle 2021'in son toplantısını kapattı.
 

Editör: Haber Merkezi