Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırlayan Karşıyaka Belediyesi’nin etkinlikleri, Üretici Kadın Kooperatifi üyelerine yönelik matine ile başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katıldığı etkinlikte kadınlar stres attı, hep birlikte eğlenme imkanı buldu. Kooperatif üyeleri, 5 - 8 Mart tarihleri arasında da Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda ‘Kadın Emeği Kermesi’ düzenledi. Emekçi kadınların el yapımı ürünlerini satışa sunduğu kermes büyük ilgi gördü, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

SERGİ, SÖYLEŞİ, SİNEMA

Etkinlikler kapsamında, Karşıyaka Belediye Hizmet Binası’nın giriş katında “Kadın ve Yaşam” konulu bir sergi açıldı. Çarşı Kültür Merkezi’nde ise “Kadın ve Toplum “konulu bir söyleşi gerçekleştirildi ve “Kadınlar Var” isimli sinema filminin gösterimi yapıldı.

ZÜBEYDE ANA’YA YÜRÜDÜLER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı ise “Kadından Ana’ya” yürüyüşü ile başladı. Karşıyaka Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar, Zübeyde Hanım Kabri’ne yürüyüp çiçekler bıraktı. Katılımcılar daha sonra da hep birlikte Karşıyaka Çarşısı’ndan İskele önüne kadar yürüdü. İskele önünde yüzlerce kadın aerobik gösterisinde bir araya geldi.

"ARKAMIZDA DEĞİL YANIMIZDALAR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir kadın, bir anne ‘tüm toplumu ve hatta tüm dünyayı değiştirebilir’ inancını taşıyoruz. Bu inancın simgesi olan Zübeyde Anamızın kıymetli hatırasına sahip çıkıyor, kadınların bir birey olarak görülmesi, kişisel hak ve özgürlüklerinden geri bırakılmaması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Yaşamın her alanında ve her anında arkamızda değil, yanımızda olan kadınlar ile birlikte; şiddetin, baskı ve ayrımcılıkların son bulduğu bir dünya için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi