Modern Türkiye'nin en önemli eğitim devrimi olarak bilinen ve bu yıl 76'ncı yaşını kutlayan Köy Enstitüleri, Karşıyaka Belediyesi'nin, İnönü Mahallesi'nde hazırlayıp hizmete sunduğu parkta ölümsüzleşti. 6 bin metrekarelik yeşil alana sahip Köy Enstitüleri Parkı'na yerleştirilen 22 görsel panoda, Köy Enstitüleri ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Açılış kurdelesini, törene katılanlarla birlikte kesen Başkan Akpınar daha sonra park alanını da gezerek, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Çevre apartmanlarda oturan vatandaşlar da balkonlarından Türk Bayrağı sallayarak açılışa destek verdi. Törene; CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, eski dönem belediye başkanlarından Kemal Baysak, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Karşıyaka Şube Başkanı Yılmaz Tekeli ile genel merkez yöneticileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Köy Enstitüleri, modern Türkiye'nin en önemli eğitim devrimi ve bir aydınlanma mucizesidir. Ulu Önderimiz Atatürk'ün üstün öngörüsü ile tasarlanan bu yapı, o dönemde, 40 bin köyünün 35 bininde okul bile olmayan ülkemize eğitim anlamında çağ atlatmış ve bu ruh, yıkılması güç bir miras olarak bugünlere taşınmıştır. Gençlerimizi Köy Enstitüleri ruhu ile yetiştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

İnönü Mahalle Muhtarı Hasan Söğüt "Köy Enstitüleri anlayışını yaşatmak adına atılan bu adımı takdir ediyor ve Başkanımız Akpınar'ı kutluyorum" diye konuştu.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Karşıyaka Şube Başkanı Yılmaz Tekeli de "Daha önce Hasan Ali Yücel ve Nazım Hikmet heykellerini ilçemize kazandıran belediye başkanımız, Köy Enstitüleri adını bu parka vererek, Türkiye'de bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiştir" dedi.

Editör: Haber Merkezi