Gün boyunca esnaf ziyareti yapan ve halkı dinleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 16 Nisan'da neden 'Hayır' diyeceklerini anlattı.

Başkan Akpınar'a, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Aliağa ve Kınık İlçe başkanları ile parti yöneticileri de eşlik etti. Esnafı ziyaret eden Başkan Akpınar ve beraberindekiler, halkın sorunlarını, talep ve önerilerini dinledi, ‘Hayır’ın gerekçelerini anlattı.

Karşıyaka’nın kardeş ilçelerdeki referandum çalışması Aliağa’da başladı. Başkanlar, vatandaşların sevgisi ve ilgisi ile karşılandı.

Gün boyu süren çalışmaların ikinci durağı ise Kınık oldu. Halk ve esnaf ziyaretlerinde, anayasa değişikliği ile değiştirilmek istenen maddeler tek tek anlatıldı. Yasama, Yürütme ve Yargı'nın tek kişinin elinde toplanmasının yaratacağı riskler, demokrasi ve özgürlükler konusunda duyulan endişeler paylaşıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha çağdaş ve daha özgür bir Türkiye'de yaşaması için çalışıyoruz. Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk devrimlerine ve demokrasiye sonsuza kadar sahip çıkacağız. Türkiye'nin bu referandum ile neler kaybedeceğini iyi anlatmamız gerekiyor. Geleceğimiz için, çocuklarımız için ‘hayır’ diyoruz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi