Karaman'ın Akçaşehir Beldesi ile 2014 yılında 'kardeş' olan Karşıyaka Belediyesi, beldenin ilk çocuk oyun parkını tamamlayarak, açılışını gerçekleştirdi. 4 bin metrekarelik alana kurulan parkta, çocuk oyun alanı, spor sahası ve spor alanı da oluşturuldu. Akçaşehir'deki açılış törenine Karşıyaka'dan meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Törende CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsem Filorinalı, Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Akçaşehir Belediye Başkanı Ramazan Küçük ve Akçaşehirliler de yer aldı. Açılış kurdelesi hep birlikte kesilirken, çocuklara oyuncak da dağıtıldı.

"ÇOCUKLARIMIZIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Akçaşehir'in ilk çocuk parkını açmak biz Karşıyakalılara nasip oldu. Hem kardeş kentimize hem de çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeye değdi. Bizler, Hak'tan alıp halka verenleriz. Her şey evlatlarımızın daha modern ve çağdaş bir yaşam sürmesi için. Karaman'a ilk geldiğimizde, yerel yönetim benden yol istedi ancak çocuklarımız park yapmamızı söyledi. Biz de çocuklarımızı dinledik ve hayallerini gerçekleştirdik. Bu noktada Atatürk'ün izinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.

"ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver "100'lerce kilometre yol gelerek, ilçemize park kazandıran Karşıyaka Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi. Akçaşehir Belediye Başkanı Ramazan Küçük de "Karşıyaka halkının vergileriyle yapılan bu parka, gözümüz gibi bakacağız. Emeği geçenlere şükran borçluyuz" diye konuştu. Açılışın ardından, törene katılanlara, yöresel sıkma ve el açması börek ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi